Βαθμολογία

Γ. Καλαϊτζάκης: «Έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα»

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης σχολίασε την προσπάθεια της Εθνικής Εφήβων στο Ευρωπαϊκό U18, αναφέρθηκε στη νίκη επί της Φινλανδίας και το ματς με τη Λιθουανία που έρχεται.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και τις λύσεις μας τις έδινε η σκληρή άμυνα. Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσουμε σε αυτό το +16 του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο η Φινλανδία έπρεπε να βρει τρόπο να απαντήσει. Το πρώτο που έκανε ήταν να δυναμώσει και αυτή την άμυνά της. Έπειτα δικά τους σουτ που δεν μπήκαν στο πρώτο μισό, μπήκαν στο δεύτερο. Κάπου εκεί ήρθε και το δικό μας λάθος, καθώς χάσαμε τη συγκέντρωση που είχαμε ως εκείνη τη στιγμή, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να εξελιχθεί όπως εξελίχθηκε».

Για το γεγονός πως ο αντίπαλος ήταν ανώτερος σε σχέση με τη Σλοβενία: «Ναι, ναι.. Η Φινλανδία είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα και πολύ πιο σκληρή από την Σλοβενία. Είχαμε «διαβάσει» όμως το παιχνίδι και μπορέσαμε να φτάσουμε σε αυτή την πολύ σημαντική νίκη, έστω και δύσκολα. Περιμέναμε ένα δυνατό, όσο και ωραίο παιχνίδι, όπως και τελικά έγινε.»

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο τελευταίο ματς του ομίλου με την Λιθουανία (1/8, 21:15): «Είναι ένας δυνατός αντίπαλος. Σκληρή ομάδα. Τους αρέσει να τρέχουν, να πιέζουν, έχουν καλούς σουτέρ. Δεν στεκόμαστε στα προηγούμενα αποτελέσματα. Σήμερα θα μας πουν περισσότερα οι προπονητές μας και πιστεύω πως θα εμφανιστούμε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για να πάρουμε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα και να δούμε τι θα γίνει από εκεί και πέρα με τα χιαστί.»