Βαθμολογία

Ένταση, μονομαχίες και «μοιρασιά» στο AEL FC ARENA...

Σε μια φιλική αναμέτρηση που δε διεκδικούσε «δάφνες ποιότητας» η ΑΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με τη Λαμία στο AEL FC ARENA. Σκόρερ των «βυσσινί» ήταν ο Ντέλετις, σε ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και τα πολλά νεύρα κυρίως για τις αποφάσεις του διαιτητή Γρατσάνη.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού τώρα, η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του παιχνιδιού στο 2'.

Ο Ντοντό επιχείρησε από αριστερά τη σέντρα, ο Ντέλετιτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση απέναντι από τον Πίτκα αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει, με τον τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ.

Η ΑΕΛ είχε την υπεροχή στα πρώτα λεπτά της φιλικής αναμέτρησης και κυκλοφορούσε τη μπάλα...

Περίπου στα μέσα του πρώτου μέρους πραγματοποιήθηκε cooling brake προκειμένου οι παίκτες και των δύο ομάδων να έχουν την ευκαιρία να δροσιστούν.

Σε ένα αρκετά σκληρό και όχι τόσο ποιοτικό παιχνίδι ο διαιτητής Γρατσάνης έδειξε να χάνει τον έλεγχο του αγώνα, προκαλώντας τον εκνευρισμό του κόσμου στις κερκίδες.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια σημαντική ευκαιρία των φιλοξενούμεων στο 37'.

Ο Ακόστα με κάθετη βρήκε τον Μπουλούλη, ο τελευταίος έδωσε στον Βουό, αλλά ο Ζίζιτς με ένα εκπληκτικό τάκλιν κατάφερε να καθαρίσει τον «σίγουρο κίνδυνο» για την εστία της ΑΕΛ.


Μετά την ανάπαυλα η Λαμία ήταν αυτή που έδειξε να έχει μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι.

Μάλιστα είχε και την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία, όταν στο 47' Ο Βουό έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Πούντλογκαρ αλλά ο Μπόζοβιτς κατάφερε να απομακρύνει.

ΟΙ φιλοξενούμενοι με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου πραγματοποίησαν επίσης και πέντε αλλαγές με τους Παπαδόπουλο, Κουκόλη, Παπαργυρίου, Πόντλογκα και Καραγιάννη να μπαίνουν στο παιχνίδι.

Στο 56' η ΑΕΛ βρήκε «απάντηση» στην ευκαιρία της Λαμίας, με τον Φατιόν να επιχειρεί σουτ μετά από εκτέλεση φάουλ, το οποίο πέρασε μόλις μερικά εκατοστά δίπλα από την εστία του Παπαδόπουλου.

Τα «αίματα άναψαν» εκ νέου όταν ο Γρατσάνης υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Ντοντό, σε μια φάση που ο πάγκος της ΑΕΛ αντέδρασε έντονα.

Στο 59' οι Τσούκαλος και Φράγγος πέρασαν στις θέσεις των Βουό και Μπλάζιτς.

Ακολούθησε δεύτερο cooling break για τις δύο ομάδες...

Στο 69' ο Ντοντό πέρασε εκτός και έδωσε τη θέση του στον Κρητικό, ενώ τρία λεπτά αργότερα για τη Λαμία ο Ακόστα πέρασε εκτός, με τον Τσέλιο να περνάει στον αγωνιστικό χώρο.

Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι εν τέλει η ΑΕΛ κατάφερει να βρει δίχτυα στο 74'!

Ο Ναζλίδης μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έδωσε στον Κρητικό,εκείνος έκανε την ασίστ στον Ντέλετιτς που πλάσαρε για το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο δημιουργός του τέρματος των «βυσσινί» Θωμάς Ναζλίδης πέρασε εκτός και στη θέση του μπήκε ο Εμάνουελ Περόνε, ενώ για τη Λαμία ο Πατσαρούχας έδωσε τη θέση του στον Όμο.

Στο 81΄ο Αγρόδημος πέρασε στη θέση του Αναστασόπουλου και ο Μανιάς μπήκε στη θέση του Βασιλαντωνόπουλου.

Λίγα λεπτά αργότερα (84') η Λαμία βρήκε τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση, όταν ο Τσέλιος με κάθετη πάσα έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Πόντλογκαρ, που πλάσαρε εύστοχα τον Μπόζοβιτς για το 1-1.

 Στο 85' πέρασε εντός ο Καλύβας και εκτός ο Κρίζμαν.

Στο 90' λίγο έλειψε η ΑΕΛ να δεχθεί την ήττα, όταν ο Φατιόν υπέπεσε σε λάθος στο κέντρο, ο Πατσαρούχας έκλεψε τη μπάλα, ο Ζίζιτς όμως για μια ακόμα φορά ήταν εκεί, πριν ο παίκτης της Λαμίας βρεθεί απέναντι από τον Μπόζοβιτς.

Αυτή και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του αγώνα.