Βαθμολογία

Πού θα κυμανθούν οι φετινές βάσεις

Κάτι λιγότερο από έναν μήνα υπομονή θα χρειαστεί να κάνουν ακόμα οι υποψήφιοι για να μάθουν σε ποια σχολή πέρασαν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα βγουν πιθανότατα την εβδομάδα μεταξύ 21 και 25 Αυγούστου, αλλά οι πρώτες... προβλέψεις έχουν ήδη γίνει.

Αν και οι εξεταζόμενοι δεν τα πήγαν τόσο καλά στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, οι υψηλής ζήτησης Πολυτεχνικές σχολές δείχνουν να κρατούν τις βάσεις τους, όπως και οι Ιατρικές, που υπολογίζεται ότι θα ανέβουν 80-100 μόρια, και Νομικές.

Άνοδος προβλέπεται και στις σχολές των ΤΕΙ που αφορούν πολυτεχνικές και παραϊατρικές ειδικότητες, αφού δίνουν πιο άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Εντυπωσιακά ανοδικές, ακόμα και 1.500 μόρια, τάσεις παρουσιάζουν και τα Παιδαγωγικά τμήματα στην επαρχία, ενώ στο αντίστοιχο τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η άνοδος υπολογίζεται στα 630 μόρια.

Αντίθετα, νέα πτώση αναμένεται στις Οικονομικές σχολές των βασικών ιδρυμάτων, αφού προβλέπεται μείωση άνω των 600 μορίων στις βάσεις, για παράδειγμα του ΟΠΑ. Πτώση αναμένεται και στις σχολές Πληροφορικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, που υπολογίζεται ότι θα υποχωρήσουν πάνω από 450 μόρια.