Βαθμολογία

Συνελήφθησαν 20 άτομα που διέταξαν το βιασμό κοριτσιού για «εκδίκηση»

Η Πακιστανική αστυνομία συνέλαβε 20 άτομα άτομα, που κατηγορούνται ότι διέταξαν έναν άνδρα να βιάσει μια 16χρονη, σε αντίποινα για το βιασμό της αδελφής του από τον αδελφό του θύματος.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν κοντά στην πόλη Μουλτάν της επαρχίας Παντζάμπ στο κεντρικό Πακιστάν, ενώ οι αρχές αναζητούν άλλα εφτά άτομα.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι οικογένειες των δύο κοριτσιών συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς. Μέλη και των δύο οικογενειών συγκεντρώθηκαν για να αποφασίσουν τι θα γίνει μετά το βιασμό του πρώτου θύματος, ενός 12χρονου κοριτσιού.

«Το συμβούλιο του χωριού διέταξε τον βιασμό της 16χρονης ως τιμωρία επειδή ο αδελφός της είχε βιάσει τη 12χρονη», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας επισημαίνοντας ότι ένας άνδρας παραπονέθηκε στο συμβούλιο του χωριού ότι η 12χρονη αδελφή του έπεσε θύμα βιασμού από τον ξάδελφό τους και τότε το συμβούλιο τον διέταξε να βιάσει την αδελφή του κατηγορούμενο σε αντίποινα, πράγμα που έκανε.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Dawn το κορίτσι αναγκάστηκε να εμφανιστεί μπροστά στο συμβούλιο και υπέστη το βιασμό μπροστά τους και ενώπιον των γονέων της!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Thomson Reuters Foundation του 2011 το Πακιστάν είναι η τρίτη πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου για τις γυναίκες, καθώς είναι συχνά φαινόμενα η οικογενειακή βία, η σεξουαλική κακοποίηση και οι επιθέσεις με οξύ.

Οι καταδικασθέντες για βιασμό στη χώρα αντιμετωπίζουν ποινές από 25ετή κάθειρξη έως θανατική καταδίκη.

Πηγή: iefimerida.gr