Βαθμολογία

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό ο Ρότσα

Τέλος στην επαγγελματική, αλλά όχι και στην προσωπική σχέση με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα έβαλε την Τρίτη (25/7) ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν το «διαζύγιο» με τον μέχρι πρότινος συντονιστή της ακαδημίας και σκάουτερ, σημειώνοντας ότι η ολοκλήρωση «αφορά καθαρό το επαγγελματικό κομμάτι, μια και η σχέση του Παναθηναϊκού με τον Χουάν είναι σχέση ζωής σφυρηλατημένη με θριάμβους, χαρές, λύπες και δεν τελειώνει ποτέ». Μάλιστα, η ανακοίνωση καταλήγει με το «η ιστορία “δείχνει” ότι στο μέλλον στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε».

Αναλυτικά: «Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Χουάν Ρότσα. Ολοκλήρωση που αφορά καθαρό το επαγγελματικό κομμάτι, μια και η σχέση του Παναθηναϊκού με τον Χουάν είναι σχέση ζωής σφυρηλατημένη με θριάμβους, χαρές, λύπες και δεν τελειώνει ποτέ. 

Ο Χουάν Ρότσα υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας του Παναθηναϊκού στην ιδιαίτερα σημαντική δεκαετία του '80. Το "10" το καλό με το "μαγικό" αριστερό πόδι, έπαιξε για μια δεκαετία με το τριφύλλι στο στήθος προτού κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Επί σειρά ετών διατέλεσε προπονητής στις ομάδες της ακαδημίας προτού αναλάβει τη θέση πρώτου προπονητή. Κατέγραψε τρεις θητείες ως πρώτος προπονητής και σε 97 αγώνες πέτυχε 70 νίκες, όντας από τους κορυφαίους σε επιτυχίες τεχνικούς στην ιστορία του συλλόγου. Στην πορεία των ετών ο Χουάν υπήρξε επί σειρά ετών προπονητής στην Κ-20, συντονιστής της ακαδημίας και σκάουτερ της πρώτης ομάδας.

Ο Χουάν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου. Τον ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα επόμενα βήματά του. Η Ιστορία “δείχνει” ότι στο μέλλον στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε».