Βαθμολογία

«Πάνθηρας» και στη Σλοβενία

Παίζοντας εξαιρετικά για ένα ημίχρονο και έχοντας διαβάσει πλήρως τον αντίπαλό του ο Πανιώνιος δεν είχε κανένα πρόβλημα το βράδυ της Πέμπτης (20/7) να κερδίσει με 3-2 την Γκόριτσα και να σφραγίσει έτσι το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Νεοσμυρνιώτες επιβεβαίωσαν και στο δεύτερο ματς ότι είναι σαφώς ανώτεροι από τον αντίπαλό τους με αποτέλεσμα να πάρουν τη νίκη και πάλι, και εκτός από την πρόκριση να προσθέσουν βαθμούς και στην ευρωπαϊκή συγκομιδή τους.

Ο Γεσίλ βρήκε για άλλη μία φορά δίχτυα δείχνοντας ότι έχει ξεκινήσει τη φετινή σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, Μασούρας και Λάμπρου ήταν για δεύτερο ματς πολύ καλοί, ενώ αυτή τη φορά πήρε πολύ ψηλό βαθμό και ο Μασούντ. Ο τελευταίος ήταν ίσως ο καλύτερος όλων έχοντας διάθεση και συμμετέχοντας διαρκώς στο παιχνίδι δημιουργικά.

Δεν υπάρχει κάποιος που να υστέρησε. Ο Μπανανά δεν ήταν τόσο καλός όσο στο πρώτο παιχνίδι, αλλά αυτό δικαιολογείται λόγω της έξτρα κόπωσης που είχε από όσα συνέβησαν την προηγούμενη μέρα όταν δεν ταξίδεψε για τη Σλοβενία με την υπόλοιπη αποστολή, ενώ δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο ο Χατζισαφί.

Μπήκε από την αρχή διαβασμένος, είχε πλάνο και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το δώρο της Γκόριτσα, η οποία αποφάσισε να παίξει με την αμυντική της γραμμή ψηλά. Έτσι μόλις στο 11' η κάθετη του Μασούντ πέρασε και ο Μασούρας έκανε το 0-1.

Μπορεί η Γκόριτσα να απάντησε μόλις δύο λεπτά μετά ισοφαρίζοντας με πέναλτι του Κάπιτς, όμως, στο 16' Μασούντ, Λάμπρου και Γεσίλ συνδυάστηκαν εξαιρετικά με τον τελευταίο να βρίσκει δίχτυα. Κάπου εκεί τελείωσαν ουσιαστικά όλα με τους γηπεδούχους να αδειάζουν.

Ήταν εμφανές πως η Γκόριτσα δεν μπορεί να διαχειριστεί την όλη κατάσταση από τη στιγμή που το ματς για εκείνη στράβωσε και αυτό φάνηκε και στο 24', όταν έγινε το 1-3 από τον Λάμπρου. Στο αμέσως επόμενο λεπτό υπήρχε νέα σημαντική ευκαιρία με τον Γεσίλ και το αποτέλεσμα ήταν να αρχίσει η γκρίνια στις κερκίδες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν απολύτως λογικό ο Πανιώνιος να ρίξει ταχύτητα. Λόγω της εποχής δεν γινόταν να συνεχίσει να παίζει στο κόκκινο και δεν υπήρχε και λόγος από τη στιγμή που η πρόκριση ουσιαστικά είχε κλειδώσει.

Σταδιακά το παιχνίδι μετατράπηκε για τους φιλοξενούμενους σε φιλικό προετοιμασίας με τον Μιχάλη Γρηγορίου να δοκιμάσει κάποια πράγματα. Ο Κόρμπος έπαιξε στόπερ από τη στιγμή που βγήκε ο Μπανανά, ο Χατζισαφί με την είσοδο του Σαραμαντά πήγε εξτρέμ, ενώ κάποια στιγμή τραβήχτηκε στα πλάγια και ο Σαββίδης.

Ήταν εμφανές πως τα πάντα έχουν κριθεί και πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουν να προσπαθούν ιδιαίτερα οι «κυανέρυθροι» από τη στιγμή που είχαν και έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν δημιουργούσε προβλήματα. Η Γκόριτσα δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή, απειλούσε μόνο με κάποια μακρινά σουτ και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει τελικά σε 2-3 στο 67'. Ο Πανιώνιος, από την πλευρά του, είχε μόνο μία πραγματικά καλή στιγμή στο 58' με τον Γεσίλ να μην προλαβαίνει την μπάλα και έτσι το ματς έληξε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Κίτρινες: 30' Φιλίποβιτς, 71' Γκρούντινα, 77' Κόλεντς - 67' Μασούρας

ΓΚΟΡΙΤΣΑ (Μίραν Σρέμπρνιτς): Σόρτσαν, Τσουρκ, Σκάραμποτ, Γκρέγκοριτς, Τσέλτσερ, Κάπιτς, Γκρούντινα, Κόλεντς (82' Χούμαρ), Ζίγκον (68' Ναγκόντε), Οσούτζι, Φιλίποβιτς (57' Μάρτινς).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά (60' Ταπόκο), Οικονόμου, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης, Λάμπρου (80' Γκιοατά), Μασούντ, Μασούρας (67' Σαραμαντάς), Γεσίλ.