Βαθμολογία

Άρεσε και ας μην κέρδισε ο Ολυμπιακός

Ναι μεν ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης το βράδυ της Τετάρτης (19/7) στην πρόβα τζενεράλε εν όψει των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Παρτιζάν, όμως, ο Ολυμπιακός έβγαλε καλά στοιχεία.

Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αφού οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκειά του, είχαν φάσεις και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει περισσότερα γκολ. Από την άλλη, πλήρωσαν τη μοναδική αδράνεια της άμυνάς τους στο γκολ που δέχτηκαν από τον Μανιά.

Στα θετικά αναμφίβολα η εικόνα που έδειξε ο Πάρντο, ο οποίος παρουσιάστηκε ορεξάτος, ενώ κινητικός ήταν ο Εμενίκε. Δεν μπόρεσε να τελειώσει τις φάσεις, αλλά ήταν μέσα σε αυτές. Θετικός ο σκόρερ Καρσελά, όπως και ο Φορτούνης, ενώ καλά πήγε και ο Κούτρης.

Για τους Αρκάδες, στο μεγαλύτερο μέρος του ματς ήταν σε παθητικό ρόλο. Δυσκολεύονταν αρκετά να παγώσουν τον ρυθμό και να κρατήσουν μπάλα, όμως, κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία έστω και αν το αποτέλεσμα στα φιλικά δεν λέει κάτι.

Δυνατά μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός, ο οποίος προσπάθησε από αρκετά νωρίς να πάρει κεφάλι στο σκορ. Έχασε φάσεις με τους Πάρντο και Εμενίκα και ήταν εμφανές πως προσπαθεί να χτυπήσει από τα πλάγια δίνοντας με αυτό τον τρόπο πλάτος στο παιχνίδι του.

Από τη μία ανέβαινε πολύ ο Κούτρης, ο οποίος βοηθούσε αρκετά τον Μαρίν, και από την άλλη ο Πάρντο προσπαθούσε να πάρει πάνω του αρκετές προσπάθειες. Ο Κολομβιανός πήγε καλά και έψαξε σε αρκετές περιπτώσεις το ένας μ' έναν.

Η καλύτερη στιγμή των «ερυθρόλευκων» ήταν το σουτ του Οφόε στο 25', όμως, τέσσερα λεπτά μετά έγινε το 0-1. Ο Καλτσάς έκανε ωραία σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Σισέ λάθος υπολογισμό και ο Μανιάς με το πείσμα του και τη βοήθεια της τύχης σκόραρε.

Οι Πειραιώτες πήραν και πάλι τα ηνία του αγώνα, προσπάθησαν να απειλήσουν, αλλά δεν κατάφεραν κάτι ουσιαστικό. Ο Εμενίκε ξεμαρκαριζόταν εύκολα με την έκρηξή του, αλλά δε βρήκε στόχο στα τελειώματά του με αποτέλεσμα να μην αλλάξει κάτι μέχρι την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολλές αλλαγές και από τις δύο ομάδες. Χρειάστηκαν κάποια λεπτά προκειμένου να βρουν οι παίκτες τα πατήματά τους και στη συνέχεια έγινε το 1-1. Σκόρερ ο Καρσελά στο 56' ύστερα από λάθος διώξιμο του Πασαλίδη.

Το ματς στη συνέχεια δεν ήταν καθόλου καλό με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο Αστέρας προσπαθούσε να κρατήσει την ισοπαλία και τα κατάφερε γιατί ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο δραστήριος όσο στο πρώτο μέρος. Μπλόκαρε από κάποια φάση και μετά και οι αλλαγές δεν τον βοήθησαν.

Δεν είχε την ταχύτητα που χρειαζόταν τόσο στη σκέψη όσο και στην εκτέλεση, άρχισε να γίνεται προβλέψιμος και οι Αρκάδες δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα. Μία κεφαλιά του Νικολάου στο 83' έσπασε τη μονοτονία, ενώ να σημειωθεί πως τραυματίστηκε ο Ελαμπντελαουί προκαλώντας μία μικρή ανησυχία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Kαπίνο, Ελαμπντελαουί (73' Φιγκέιρας), Σισέ (46' Νικολάου), Βούκοβιτς (46' Μαρτίνς), Κούτρης (85' Ντε λα Μπέγια), Ρομαό, Οφόε (77' Σιώπης), Φορτούνης (89' Μανθάτης), Πάρντο (46' Καρσελά), Μαρίν (68' Σεμπά), Εμενίκε (46' Ανσαριφάρντ).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης (46' Τσιφτσής, 69' Καπετάνος), Ιγκόρ (46' Κώτσιρας), Τριανταφυλλόπουλος (46' Πασαλίδης), Γιαννούλης (46' Ευαγγέλου), Κουμάντεϊ (46' Κυριακόπουλος), Ιγκλέσιας (46' Ντουτνού), Μαντιντά, Καλτσάς (46' Τσανγκ, 77' Μπαστιάνος), Μάσα (46' Τσιλιανίδης), Στανισάβλιεβιτς (46' Χασάν, 70' Δουβίκας), Μανιάς (46' Γκοντό).