Βαθμολογία

Την ξύπνησαν οι αλλαγές...

Από τη νοοτροπία -και όχι την εικόνα- της ΑΕΚ βγήκαν τα πιο ενθαρρυντικά συμπεράσματα στο τεστ με τη Γάνδη. Η «Ένωση» ήταν μέτρια, άτυχη και χάρισε ένα γκολ, αλλά από αστοχία δεν γύρισε το ματς (1-1).

Μίνι προβληματισμό για την εμφάνιση -αλλά και ικανοποίηση για τη νοοτροπία- ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα που προκάλεσε η ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι μπροστά στον κόσμο της.

Η «Ένωση» τα βρήκε σκούρα από την ποιοτική Γάνδη και δεν έβγαλε τα ενθαρρυντικά στοιχεία προηγούμενων φιλικών, ωστόσο κατάφερε να μείνει εκείνη δυσαρεστημένη από το τελικό 1-1.

Παρόλο που ήταν άτυχη (δοκάρι Μπακάκη) και έκανε δώρο ένα γκολ (απίστευτο λάθος Τσιγκρίνσκι που εξαργύρωσε ο Αντριάσεβιτς), η ομάδα του Χιμένεθ έβγαλε εγωισμό και όχι μόνο ισοφάρισε με τον Μάνταλο, αλλά έχασε πολλές ευκαιρίες στο τελευταίο τέταρτο για να πάρει και το ματς.

Άφαντος ο Λιβάγια, άρεσαν οι Τρίστασον-Τσόσιτς, άλλαξε την εικόνα η είσοδος του Αϊντάρεβιτς και κέρδισε το χειροκρότημα της εξέδρας ο λυσσασμένος Αλμέιδα, που βοήθησε την ΑΕΚ να στριμώξει στο τέλος τον αντίπαλο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης (57' Γκάλο), Λόπες (57' Βινίσιους), Τσιγκρίνσκι (84' Τζανετόπουλος), Βράνιες (57' Τσόσιτς), Σιμόες (57' Αϊντάρεβιτς), Γιόχανσον, Μάνταλος (75' Aλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος (75' Ροντρίγκες), Κλωναρίδης (40' λ. τρ. Τρίστασον), Λιβάγια (46' Γιακουμάκης).

ΓΑΝΔΗ (Χέιν Φανχάζεμπρουκ): Κάλινιτς, Βερστράετε (65' Κούμπο), Μίτροβιτς, Ζιγκό, Ασάρε (65' Καλού), Μαρκ, Ντεζάεγκερε (82' Ράσκιν), Σιμόν, Μιλίσεβιτς, Σιλά (65' Κουλιμπαλί), Αντριγιάσεβιτς (65' Ντεσμέτ).