Βαθμολογία

Έτοιμη να βγει στις αγορές η Ελλάδα

Έτοιμη να βγει στις αγορές, το πιθανότερο την ερχόμενη εβδομάδα, εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNBC, επικαλούμενο πηγή «κοντά στην όλη διαδικασία».

Η επιστροφή της Αθήνας στις αγορές -για πρώτη φορά μετά το 2014- είναι σημαντική, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο και αναμεταδίδει το newmoney.gr, προκειμένου να «δείξει» ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί υπό το τρέχον πρόγραμμα έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στους επενδυτές όσο και στους ψηφοφόρους.

Όμως, συνεχίζει το CNBC, η ελληνική κυβέρνηση έχει ανάγκη να βρει το σωστό timing, ώστε να αποφύγει μία ενδεχόμενη αποτυχία που θα είχε τόσο οικονομικές όσο και πολιτικές συνέπειες.

«Η επιστροφή στις αγορές το πιθανότερο είναι ότι θα συμβεί την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς η Ελλάδα προτιμά να περιμένει μέχρι τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ (σ.σ.: την Πέμπτη 20 Ιουλίου), αλλά και την έκθεση της Standard & Poor's για το αξιόχρεο της χώρας (σ.σ.: αναμένεται ότι θα δημοσιευθεί την Παρασκευή)» τονίζει η πηγή.

Μάλιστα, το CNBC, έπειτα από επικοινωνία που είχε με στελέχη της Standard & Poor's, επιβεβαιώνει ότι ο οίκος αξιολόγησης θα εξετάσει το «ελληνικό ζήτημα» την Παρασκευή.

Πηγή: protothema.gr