Βαθμολογία

Φατιόν: «Τα πρώτα ματς θα είναι σημαντικά...»

Ο 26χρονος μέσος της ΑΕΛ, Φατιόν Άντονι, μίλησε για τον κόσμο της ΑΕΛ που κράτησε την ομάδα στην κατηγορία, το περυσινό "πάθημα" που έγινε "μάθημα", τον ευρωπαϊκό "πόθο" και την ολλανδική νοοτροπία του Αντρέ Πάους.  Ο Άντονι Φατιόν μίλησε στο Sport24.gr, από το Καρπενήσι όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας των "βυσσινί" κι έθεσε τους στόχους της νέας σεζόν. Αναλυτικά ο Φατιόν Άντονι:

- Ξεκινά μια νέα σεζόν. Έχει αυτή περισσότερες απαιτήσεις σε σχέση με την προηγούμενη;
"Σίγουρα, αυτή η χρονιά έχει περισσότερες απαιτήσεις από την περυσινή. Η περυσινή ήταν δύσκολη για εμάς, ειδικά προς το τέλος. Ξεκινάμε με νέους στόχους, υψηλότερους από πέρυσι, κι ελπίζουμε να τα καταφέρουμε".

- Είπες υψηλότερους στόχους. Έμαθε η ΑΕΛ από την περυσινή σεζόν;
"Μάθαμε, την "πατήσαμε" σε σημεία που δεν περιμέναμε και τελειώσαμε το πρωτάθλημα με αρκετό άγχος. Αλλά, στο τέλος τα καταφέραμε".

- Η Λάρισα, ως πόλη, πώς αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο;
"Μπορώ να σου πω ότι η Λάρισα ζει κι αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Έχω δει πολύ κόσμο από την Αθήνα που είναι ΑΕΛάρα. Ζει κι αναπνέει γι' αυτό το Σαββατοκύριακο που θα παίζει η ομάδα".

- Πόσο βοηθά το γήπεδο της ΑΕΛ τον ποδοσφαιριστή, πόσο τον πωρώνει όταν είναι γεμάτο;
"Μας βοηθά πάρα πολύ. Στο 85% μας βοήθησε να μείνουμε στην κατηγορία αυτός ο κόσμος".

- Είναι η κορυφαία επαρχιακή ομάδα με βάση τους τίτλους και τις επιτυχίες. Μπορεί να κατακτήσει ξανά έναν τίτλο; Ίσως το Κύπελλο που είναι και πιο εφικτό;
"Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Μπορείς να φθάσεις μέχρι μακριά, μπορείς να αποκλειστείς στους ομίλους. Είναι θέμα συγκυριών..."

- Πόσο σε βοηθά εσένα ως Άντονι η παρουσία του Αντρέ Πάους και η ηρεμία που εκπέμπει;
"Με βοηθά πάρα πολύ γιατί έχει μια άλλη νοοτροπία. Έχει την ολλανδική νοοτροπία. Για παράδειγμα, η προπόνηση εμπεριέχει αποκλειστικά μπάλα. Αυτό βοηθά όλα τα παιδιά. Μας κάνει να είμαστε πιο έτοιμοι για το παιχνίδι".

- Αισθάνεσαι βάρος που φοράς τη φανέλα της ΑΕΛ;
"Εννοείται. Όποιος ποδοσφαιριστής δεν αισθάνεται βάρος που φορά τη φανέλα της ΑΕΛ, κάτι πάει λάθος. Είναι μια φανέλα με απαιτήσεις, κουβαλάς όλη την πόλη πάνω σου. Όλη η πόλη περιμένει για μια εβδομάδα το αποτέλεσμα του Σαββατοκύριακου. Είναι δύσκολο".

- Η κλήρωση και το πρόγραμμα της Super League παίζουν ρόλο;
"Πιστεύω ότι δεν παίζει ρόλο. Σίγουρα τα καλά αποτελέσματα στην αρχή, βοηθούν. Τα πρώτα ματς είναι σημαντικά".

- Πέρα από το Κύπελλο, μπορείτε να διεκδικήσετε ευρωπαϊκό εισιτήριο;
"Όλοι το θέλουμε. Κι εμείς κι ο κόσμος. Αν κάνεις αυτή την ερώτηση στη Λάρισα, όλοι θα σου πουν ότι αυτό περιμένουν".

- Πέρυσι είχατε κάποια παράπονα από τη διαιτησία. Εσύ το αντιλήφθηκες ότι δεν είχατε καλή διαιτησία σε κάποια ματς;
"Το αισθανθήκαμε κι εγώ και οι συμπαίκτες μου. Η διαιτησία είναι αυτή τώρα, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, οπότε προσαρμοζόμαστε σ' αυτό".

- Ο προσωπικός σου στόχος;
"Να κάνω μια καλύτερη σεζόν και να βοηθήσω την ομάδα να πάει όσο μακρύτερα γίνεται σε πρωτάθλημα και Κύπελλο".