Βαθμολογία

Toν Αύγουστο οι εκλογές στην ΕΠΟ και οι νέοι πίνακες διαιτησίας

H έγκριση του καταστατικού της ΕΠΟ από το Ειρηνοδικείο Αθηνών είναι, έπειτα από την τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, το τελευταίο βήμα που απαιτείται για τη διενέργεια εκλογών.

Ωστόσο, ο χρόνος κυλά και με τα δεδομένα που υπάρχουν αποκλείεται η τέλεση των εκλογών να γίνει εντός Ιούλιου, όπως είχε ζητήσει η FIFA, αφού μετά την έγκριση του καταστατικού και τις ενέργειες που απαιτούνται (δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Ταμείου Νομικών), πρέπει να μεσολαβήσουν 15 ημέρες από τη σύγκλιση της ΓΣ της ΕΠΟ έως την τέλεσή της.

Επομένως οι εκλογές είναι το πιθανότερο να διεξαχθούν στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, γεγονός που επηρεάζει τόσο τη θητεία της ΠΔΕ, όσο και τους νέους πίνακες διαιτησίας.

Ως γνωστόν η θητεία της ΠΔΕ/ΕΠΟ λήγει στις 30 Ιουλίου. Άρα η FIFA για να νομιμοποιήσει την παρουσία της και τις ενέργειές της θα πρέπει να δώσει νέα παράταση, όπως έκανε και στο τέλος Μαϊου.

Το δεύτερο θέμα αφορά τους πίνακες διαιτησίας. Το πρωτάθλημα αρχίζει τις 19/8, όμως μια εβδομάδα νωρίτερα θεωρείται ότι θα πρέπει να έχουν βγει οι πίνακες, ώστε να γίνουν οι ορισμοί διαιτητών.

Όπως είναι τώρα τα πράγματα είναι αμφίβολο αν θα έχει προκύψει έως τότε αιρετή διοίκηση στην ΕΠΟ και αν θα έχει προλάβει να στελεχώσει την ΚΕΔ στην οποία θα έχει λόγο και η UEFA.

Συνεπώς, το πιθανότερο σενάριο αυτήν τη στιγμή είναι οι νέοι πίνακες να βγουν από την υπάρχουσα σύνθεση της ΚΕΔ (Τριστώνης, Κουκουλάκης).

πηγή: SDNA.GR