Βαθμολογία

Κούγιας: «Ευχαριστημένος από το πρώτο φιλικό, αυτή είναι η πρόταση της ΑΕΛ...»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή των Βαγγέλη Βουλάγκα και Βαγγέλη Ρωμανού φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έκανε λόγο για ζήτημα της Nova καθώς και την πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΛ για το νέο πρωτάθλημα. Παράλληλα αναφέρθηκε στην εικόνα που αποκόμισε από το πρώτο φιλικό του συλλόγου, ενώ έκανε αναφορά για το ενδεχόμενο μεταγραφής.

Δείτε αναλυτικά:

Για τη Nova και την πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΛ, τόνισε:

«Η θέση της ΑΕΛ είναι ότι είναι αδιανότητο να μην γίνεται πρωτάθλημα στην Ελλάδα με 16 ομάδες. Ο πρωταθλητής να μην είναι πρωταθλητής. Είναι αδιανόητο... Υπήρξε απαίτηση της Nova να μπαίνουν τα ντέρμπι διάσπαρτα ώστε να υπάρχει διάσπαρτο ενδιαφέρον. Όλα στο βωμό τον τηλεοπτικό. Η πρόταση της ΑΕΛ ήταν 16 ομάδες και όλα καθαρά όπως γινόταν παλιά, τότε που πήρε πρωτάθλημα η ΑΕΛ και ο ΠΑΟΚ. Τότε που ο κόσμος γέμιζε τα γήπεδα. Με οπαδούς και των δύο ομάδων και χωρίς επεισόδια. Η πρόταση της ΑΕΛ είναι να μην υπάρχουν play off και play out. Να ανεβούν δύο ομάδες και δύο να πέφτουν.

Οι 16 ομάδες θα πρέπει να παρουσιάσουν στη διοργανώτρια αρχή τα εξής στοιχεία: 1. προπονητικό κέντρο, 2. αξιόπιστο γήπεδο και αγωνιστικός χώρος, 3. μέσο όρο οπαδών, 4. να είναι εμφανές ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και ο εγγυητής της ομάδας, 5. εγγυημένοι προϋπολογισμοί (να εγγυάται η κάθε ομάδα ότι θα τηρήσει τον προϋπολογισμό της και δεν θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα), 6. υποδομή (να έχει η κάθε ομάδα τουλάχιστον 200 παιδιά από 6-14 ετών και τμήματα υποδομών)

Φέτος λένε να πέσουν τέσσερις ομάδες πέρυσι και να γίνουμε 14. Να μην υπάρχει πρωταθλητής. Από τη θέση 5 και μετά να παίζουν για τις θέσεις της Ευρώπης. Θέση 6 μέχρι 12 να μην κάνουν τίποτα μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα. Οι υπόλοιποι να παίζουν play out με ομάδες της Football League. Πέντε μήνες τι θα κάνουν οι ομάδες από 6η μέχρι 12η θέση και ποιος παίκτης θα έρθει σε αυτές τις ομάδες όταν ξέρει ότι δεν θα αγωνίζεται για όλο αυτό το διάστημα. Τι θα κάνουν οι οπαδοί μας; Σε αυτή την ποδοσφαιρική λογική η Nova δεν λέει τίποτα. Το θέμα των 14ων ομάδων δεν θα περάσει.

Κουτσά -στραβά αν δεν βρεθεί τηλεοπτική μετάδοση, εμείς θα το γεμίσουμε το γήπεδο. Εμάς οι οπαδοί μας αν δεν υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση θα εκτοξευτούν στους 10.000 και εμείς αυτομάτως θα έχουμε πλεονέκτημα έναντι των άλλων. Τους περισσότερους αποκωδικοποιητές τους πούλησε η Nova στη Λάρισα όταν η ΑΕΛ ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ.»

Για το πρώτο φιλικό της ομάδας και την εικόνα που αποκόμισε, σχολίασε:

«Είδαμε καλά στοιχεία και το κυριότερο απ΄όλα νιώθουμε καλά. Θέλουμε πάντα να κερδίζουμε, όμως ο τεχνικός μας δεν μπήκε στο γήπεδο για να πάρει τη νίκη. Αυτοί μπήκαν στο γήπεδο με το ''πλακώστε τους στο ξύλο''. Εγώ είμαι ευχαριστημένος πάντως.»

Για το αν πρόκειται να πραγματοποιηθεί άλλη μεταγραφή, είπε:

«Άμα κάτσει κάποιο λαχείο μπορεί να τον πάρουμε. Άμα σου κάτσει κάποιος πολύ καλός ποδοσφαιριστής και έχεις τη δυνατότητα να τον πάρεις γιατί όχι. Από τη μία εύχεσαι να σου τύχει και από την άλλη όχι, γιατί θα πρέπει να διώξεις κάποιον άλλον παίκτη. Δανεικοί θα υπάρξουν σίγουρα.»