Βαθμολογία

Η «Μέδουσα» έφερε μεγάλες καταστροφές...

H κακοκαιρία που πλήττει το τελευταίο διήμερο τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας έφερε δυστυχώς τον θάνατο ενός 45χρονου άνδρα στην Αμφιλοχία από κεραυνό, την ίδια στιγμή που ένας Ρουμάνος ορειβάτης αγνοείται στον Όλυμπο και οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του δεν έχουν αποδώσει καρπούς έως τώρα.

Παράλληλα, η θεομηνία με το όνομα «Μέδουσα» οδήγησε σε μεγάλες καταστροφές στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, με τον Δήμο, μάλιστα, να ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εντός της νύχτας της Δευτέρας (17/7) τα καιρικά φαινόμενα αναμενόταν να ενταθούν στην περιοχή κι ενώ ρέματα υπερχείλισαν, δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, σπίτια πλημμύρισαν και το ίδιο συνέβη σε καταστήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Παράλληλα, πολλά πλημμυρισμένα σπίτια ήταν το αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων στη Λήμνο, με τη Μύρινα να μένει για πολλή ώρα χωρίς ρεύμα. Ακόμη, εξαιτίας της βροχής περιφερειακοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, καθιστώντας δύσκολη την κίνηση των αυτοκινήτων και των πεζών, την ίδια στιγμή που στην Αγιά Λάρισας σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο δρόμο, πλημμύρισαν ρέματα και σχεδόν καταστράφηκε η αγροτική οδοποιία.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι περισσότεροι μετεωρολόγοι συμφωνούν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα υποχωρήσουν από το απόγευμα της Τρίτης (18/7) κι ενώ τη νύχτα της Δευτέρας η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει επίσης τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο.