Βαθμολογία

Έχει δρόμο ακόμα η ΑΕΛ… (PICS)

Το πρώτο της φιλικό παιχνίδι έδωσε το Σάββατο (15/7) η ΑΕΛ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αθλητικό κέντρο του Καρπενησίου. Το φιλικό παιχνίδι έγινε κάτω από βροχή κατά διαστήματα και περίπου 40 φιλάθλους (οι περισσότεροι ήταν από τη Λάρισα). Φιλική ήττα για την ΑΕΛ με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα με το μοναδικό γκολ να σημειώνεται στο δεύτερο μέρος. Κλασσικές ευκαιρίες έχασε η ΑΕΛ!

Καρπενήσι: Δημήτρης Κολλημένος – Μιχάλης Λάμπρου

Χρήσιμα συμπεράσματα για τους δύο τεχνικούς σε ένα δυνατό τεστ. Η ΑΕΛ μετά από 6 μέρες στο βουνό έδωσε το πρώτο της φιλικό και εκεί ο τεχνικός της «Βασίλισσας» χρησιμοποίησε στο πρώτο μέρος παίκτες που ήταν και πέρυσι στην ομάδα, ενώ στο δεύτερο έπαιξαν και οι νέοι. Η ΑΕΛ έδειξε πως είναι σε καλό δρόμο, όμως υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.  

Το πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ ήταν αρκετά καλή, με τους ποδοσφαιριστές του Πάους να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, έχοντας ως στόχο να επιτεθούν κυρίως από πλάγια. Από την άλλη ο ΠΑΣ εκτός από κάποια γεμίσματα δεν έδειξε κάτι περισσότερο.

Το δεύτερο ημίχρονο

Δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές στο στυλ του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος. Καλή εμφάνιση από τους παίκτες της ΑΕΛ που δείχνουν διάθεση, όρεξη χωρίς όμως να μπορούν να κρατήσουν αρκετά τη μπάλα. Ανέβασε στροφές ο ΠΑΣ και κυρίως εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της ΑΕΛ, απ’ όπου προήλθε και το γκολ.

Πως ξεκίνησε η ΑΕΛ (4-2-3-1)

Ο Μπόζοβιτς ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με κεντρικό δίδυμο τους Φάρκας-Γκόλια. Δεξιά θα αγωνιστεί ο Ρέντζας, ενώ αριστερά ο Κοντόρ. Αμυντικά χαφ οι Φατιόν-Αναστασόπουλος. Πιο μπροστά τους ο Αγκάνοβιτς, δεξιά ο Ντοντό και αριστερά ο Ντέλετιτς. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ναζλίδης.

Το φιλμ του αγώνα

14' Αδράνεια του Γκόλια, πήρε τη μπάλα ο Κόντε αλλά πριν βρεθεί απέναντι από τον Μπόζοβιτς είδε τον Βόσνιο τερματοφύλακα να βγαίνει γρήγορα και να μπλοκάρει τη μπάλα.

16' Ο Ναζλίδης μέσα από τη περιοχή έσπασε τη μπάλα έξω, εκεί όπου ο Αγκάνοβιτς σούταρε άουτ.

35' Εκτέλεση φάουλ του Αγκάνοβιτς από τα αριστερά, ο Γκόλιας πήρε την κεφαλιά μέσα στη περιοχή με τη μπάλα να περνά άουτ!

52' Ο Κρίζμαν από τα δεξιά, προσπάθησε να βρει τον Γιαννιτσάνη που δεν κατάφερε να βρεθεί απέναντι από τον Βελλίδη!

62' Ο Μπόζοβιτς με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Κρίζμα, ο τελευταίος έβγαλε τον Γιαννιτσάνη απέναντι στον Βελλίδη το σουτ του τελευταίου πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

63' Λάθος της άμυνας των «βυσσινί» ο Ντόλοβατς πέρασε και τον Μπόζοβιτς, αλλά πλάσαρε άουτ.

77' Ο Μαμπουλού σέντρα από αριστερά, με προβολή ο Γιάκος απέναντι από τον Μπόζοβιτς άουτ.

79' Ο Γιάκος μέσα από τη περιοχή με συνεχόμενες προσποιήσεις «ξεγέλασε» τους παίκτες της ΑΕΛ και ο Ναδάλες με «λόμπα» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 για την ομάδα του ΠΑΣ.

82' Ο Κρητικός με αυτοθυσία μπήκε στην περιοχή, οι κόντρες έστειλαν τη μπάλα στον Κουτσιανικούλη που μέσα από τη περιοχή δοκίμασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ!

86' Ο Καρανίκας από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Γιάκος πήρε τη κεφαλιά μέσα από τη περιοχή η μπάλα πέρασε άουτ.

87' Ο Κριζμάν με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Κουτσιανικούλη, αυτός απέναντι από τον Βελλίδη είδε τον τερματοφύλακα να τον νικά και να αποκρούει!

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Φάρκας, Γκόλιας, Κοντόρ, Ρέντζας, Φατιόν, Αναστασόπουλος, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Ντοντό, Ναζλίδης.

Έπαιξαν και οι: Ζίζιτς, Άλα, Μασούρας, Γουάλας,  Αγρόδημος, Λαμπρόπουλος, Λεοζίνιο, Κουτσιανικούλης, Κρίζμαν, Γιαννιτσάνης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Βιδάλ, Νικολιάς, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Κόντε, Μαυροπάνος, Χαλκιαδάκης, Ζαχαρός, Σερβιλάκης.

Έπαιξαν και οι: Βελλίδης, Κοζορώνης, Ντόλοβατς, Παπαδόπουλος, Γιάκος, Καρανίκας, Μαμπουλού, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γαρουφαλιάς, Ναδάλες.

Διαιτητική τριπλέτα: Χρυσαφόπουλος, Κολοκώτσιος, Μπύρος.