Βαθμολογία

Μπόζοβιτς: «Στο Μουντιάλ μέσω της ΑΕΛ»

Ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Μλάντεν Μπόζοβιτς, μίλησε για τη συμφωνία με τον Αλέξη Κούγια που κλείστηκε "σε πέντε λεπτά" και το όνειρο του Μουντιάλ. Με θητεία σε Παρτίζαν, Βίντεοτον και Τομ Τομσκ ο 33χρονος Μαυροβούνιος διεθνής τερματοφύλακας, Μλάντεν Μπόζοβιτς, μίλησε στο Sport24 από το Καρπενήσι όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΛ. Αναλυτικά ο Μλάντεν Μπόζοβιτς:

- Κατά γενική ομολογία είσαι μία από τις καλύτερες μεταγραφικές προσθήκες της ΑΕΛ για την επόμενη σεζόν. Έχεις άγχος;
"Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην ΑΕΛ. Συνάντησα έναν καλό πρόεδρο και μια ομάδα οργανωμένη. Νιώθω ακόμη την ίδια ικανοποίηση που ένιωσα όταν υπέγραψα. Το ξέρω ότι η προηγούμενη σεζόν δεν ήταν τόσο καλή, η ομάδα δεν είχε τόσο καλά αποτελέσματα".

- Όταν έλαβες την πρόταση από την ΑΕΛ πέρασαν δεύτερες σκέψεις από το μυαλό σου ή απάντησες αμέσως καταφατικά;
"Πριν από ένα χρόνο ήρθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα για διακοπές με τη σύζυγό μου. Μιλήσαμε και συμφωνήσαμε ότι θα θέλαμε να ζήσουμε στην Ελλάδα. Είναι μια πανέμορφη χώρα και το πρωτάθλημα είναι δυνατό. Είπα στη σύζυγό μου ότι θα ήθελα να παίξω εδώ. Μετά από ένα χρόνο ήρθε η πρόταση. Μίλησα με τον ατζέντη μου και συμφωνήσαμε αμέσως. Μίλησα με τον πρόεδρο (Κούγια) και συμφωνήσαμε μέσα σε πέντε λεπτά. Είχα μιλήσει με τον συμπαίκτη μου στην εθνική ομάδα, τον Σρνταν Μπλάζιτς, ο οποίος πέρασε από την Ελλάδα (Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, Λαμία, ΑΟΧ) και μου είπε τα καλύτερα για την ομάδα και την πόλη".

- Η Λάρισα είναι μια πόλη που ζει κι αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Το έχεις διαπιστώσει κι εσύ σε αυτή την ολιγοήμερη παρουσία σου;
"Ναι, το έχω διαπιστώσει από την ημέρα που βρέθηκα στην πόλη για να υπογράψω στην ομάδα. Μου τα έχουν πει κιόλας. Χαίρομαι που βρίσκομαι σε μια τέτοια ομάδα".

- Εκτός από την ΑΕΛ κι άλλες ομάδες έχουν κάνει "στροφή" στη βαλκανική αγορά. Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και σχεδόν όλες οι ομάδες της Super League έχουν Σέρβους, Βόσνιους, Κροάτες, Σλοβένους προπονητές και ποδοσφαιριστές. Πώς εξηγείς αυτή τη "στροφή";
"Το γνωρίζω. Έχω παίξει μαζί με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, και είχα προπονητή τον Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς. Γνωρίζω και τα άλλα παιδιά, αν και δεν ήμασταν στην ίδια ομάδα. Τα Βαλκάνια έχουν μεγάλο ταλέντο. Πάντα είχαν".

- Η ΑΕΛ είναι η μεγαλύτερη επαρχιακή ομάδα με βάση την ιστορία και τις επιτυχίες της. Πιστεύεις ότι μπορεί αυτή τη σεζόν να κατακτήσει έναν τίτλο; Του Κυπέλλου, που είναι και πιο εφικτός στόχος;
"Είναι πιθανό. Είμαι επαγγελματίας. Θέλω να κατεβαίνω στο γήπεδο και να κερδίζω. Είτε έχω απέναντί μου τον Ολυμπιακό, είτε έχω το Λεβαδειακό. Θέλω πάντα να κερδίζω. Ήρθαν 6-7 νέοι ποιοτικοί παίκτες και το πιστεύω. Έχουμε καλό προπονητή και καλή ομάδα. Από την προετοιμασία φαίνεται ότι κάτι καλό "χτίζεται" εδώ (Καρπενήσι)".

- Είσαι διεθνής με την εθνική Μαυροβουνίου κι από τα βασικά της στελέχη. Πόσο εφικτό είναι να βρεθείς το καλοκαίρι του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας και το Παγκόσμιο Κύπελλο;
"Εάν παίζω συχνά στην ΑΕΛ και παίζω καλά, θα είμαι και στην εθνική μου ομάδα. Είμαι από τους πλέον έμπειρους, είμαι 33 ετών και διαπιστώνω ένα σεβασμό προς το πρόσωπό μου. Είμαστε τώρα στη δεύτερη θέση κι έχουμε τους ίδιους βαθμούς με τη Δανία, πίσω από την πρώτη, Πολωνία. Έχουμε τη Δανία στην έδρα μας. Ναι, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εάν προκριθούμε και βρεθούμε στην τελική φάση, θα το οφείλω στην ΑΕΛ. Τώρα με νοιάζει να κάνω καλή προετοιμασία  με τη νέα μου ομάδα και να είμαι έτοιμος για την έναρξη της σεζόν".