Βαθμολογία

Άρεσε η ΑΕΚ...

Καλό βαθμό πήρε την Παρασκευή (14/7) η ΑΕΚ, η οποία πραγματοποίησε πειστική εμφάνιση κόντρα στην εμφανώς χαμηλότερου επιπέδου Μπάνικ Οστράβα κερδίζοντάς τη με 3-1.

Το θετικό για τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ ήταν η ευκολία με την οποία έβγαζαν φάσεις. Θα μπορούσαν να έχουν πετύχει καιάλλα γκολ αν ήταν πιο κυνικοί ή δεν έπεφταν πάνω στον Σουστρ.

Ορεξάτος ο Μάνταλος, ο οποίος οργάνωνε όλο το παιχνίδι και έβαλε και ένα γκολ, πολύ καλός και με αρκετά ανεβάσματα ο Λόπες. Θετικοί και οι Μπακάκης και Αϊντάρεβιτς, δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο τόσο ο Τρίστασον όσο και ο Λιβάγια.

Δεν μπήκε καλά στο ματς η ΑΕΚ. Μπορεί η πρώτη φάση να ήταν δική της με τους Λιβάγια και Μάνταλο,όμως, στο 15' Μπάνικ Οστράβα έκανε το 1-0 με διαγώνιο πλασέ του Σασίνκα. Ωστόσο, δύο λεπτά μετά ήρθε η ισοφάριση με τον Λόπες να ισοφαρίζει.

Φάνηκε και στα επόμενα λεπτά πως ήταν εντολή του Χιμένεθ να ανεβαίνει συνεχώς ο Λόπες, ο οποίος δημιούργησε προβλήματα. Ο Μάνταλος πήγαινε επίσης από τη συγκεκριμένη πλευρά και τον έψαχνε με διαγώνιες πάσες. Οι δυο τους συνεργάστηκαν και σε άλλες περιπτώσεις.

Και ο Μπακάκης από την άλλη πλευρά προσπαθούσε να παίρνει πρωτοβουλίες, αλλά η μπάλα πήγαινε κυρίως από τα αριστερά. Ο Λιβάγια ήταν εκείνος που δεν μπορούσε να φανεί και στο 38' έχασε και πέναλτι με κακή εκτέλεση. Ωστόσο, τρία λεπτά μετά έγινε το 2-1 με τον Μάνταλο από κοντά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την ΑΕΚ με τον Μάνταλο, ενώ για αρκετά λεπτά στη συνέχεια οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους. Η είσοδος του Χριστουδουλόπουλου βοήθησε ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ζωντάνια στα δεξιά κόντρα σε μία ομάδα που δεν απειλούσε.

Οι αλλαγές δεν βοήθησαν ώστε να υπάρχει ρυθμός και η μονοτονία έσπασε μόνο με ένα μακρινό σουτ του Γαλανόπουλου. Σταδιακά έπεσε και η ΑΕΚ, η οποία πάντως δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα. Πήρε, μάλιστα, και μέτρα κάποια στιγμή και άρχισε να πιέζει.

Τελικά το πρέσινγκ απέδωσε στο 80' με τον Χριστοδουλόπουλο να κερδίζει πέναλτι, τον Αλμέιδα να το εκτελεί εύστοχα και να διαμορφώνει το τελικό 3-0. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο.

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας (46' Τσιντώτας), Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (46' Τσιγκρίνσκι), Λόπες (58' Γιαννούτσος), Γιόχανσον (78' Μπάμπης), Αϊντάρεβιτς (46' Γαλανόπουλος), Κλωναρίδη (58' Γιακουμάκης), Τρίστασον (46' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (69' Αντωνίου), Λιβάγια (64' Αλμέιδα).

ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑ (Βλάστιμιλ Πετρτσέλα): Σουστρ, Μπρέντα (71' Χέλεσιτς), Γιακούμποφ (46' Σίντελαρ), Ζαποτότσνι, Σους, Στάνια, Χλίνκα, Χρούμπι, Αζεβέδο, Σασίνκα (86' Χίκελ), Πόζναρ.