Βαθμολογία

Κοντά στην πρόκριση οι Κύπριοι

Μια «ανάσα» από την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa league βρίσκονται οι κυπριακές ομάδες, μετά τα αποτελέσματα στους πρώτους αγώνες στο δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Ο Απόλλων Λεμεσού νίκησε άνετα 3-0 τη γεωργιανή Ζάρια στη Μεγαλόνησο και θα πάει για τυπική ρεβάνς στη βαλτική χώρα την επόμενη Πέμπτη. Σκόρερ των νικητών ήταν οι Σέμπρι στο 10΄, Ντα Σίλβα με πέναλτι στο 21’ και Ζοάο Πέδρο στο 28’.

Η ΑΕΚ Λάρνακας νίκησε 1-0 την Κορκ Σίτι στο Έϊρε και μόνο με «αυτοκτονία» θα χάσει το «εισιτήριο», χάρη στο γκολ του Τρούγιολς στο 70’. Τέλος, με το ίδιο σκορ «πέρασε» από την έδρα της Προγκρές η ΑΕΛ και ουσιαστικά «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση, με το τέρμα του Αρουαμπαρένα στο 66’.

«Στραπάτσο» για τη Γαλατάσαραϊ των εκατομμυρίων, που έχασε 0-2 στην έδρα της άσημης σουηδικής Οστερσαντ και δυσκόλεψε το έργο πρόκρισης στην Κωνσταντινούπολη σε μια εβδομάδα, κινδυνεύοντας με πρόωρο και οδυνηρό αποκλεισμό.

Ισόπαλος 1-1 στην έδρα της Ιρτις Πάβλονταρ ήρθε ο Ερυθρός Αστέρας, ενώ το ίδιο σκορ παραχώρησε η Αμπερντίν στη Σκωτία στη Σιρόκι Μπρίγετς. «Λευκή» ισοπαλία απέσπασε η Ουτρέχτη στην έδρα της Βαλέτα στη Μάλτα.