Βαθμολογία

Η Ευρώπη ...κρίνει την πρεμιέρα

Με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στον Πειραιά θα ξεκινήσει η νέα αγωνιστική σεζόν 2017-2018 για την ΑΕΛ.

Οι «βυσσινί» θα προσπαθήσουν για ένα θετικό αποτέλεσμα στην ούτως ή άλλως δύσκολη έδρα των πρωταθλητών Ελλάδος, αν και οι τελευταίοι δεν θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους λόγω τιμωρίας τους από την περσινή περίοδο.

Αν και ακόμα δεν έχει περάσει ούτε ώρα από την διεξαγωγή της κλήρωσης, η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού στα προκριματικά του καλοκαιριού θα κρίνει και το πότε θα λάβει χώρα η αναμέτρηση, αν όλα πάνε καλά και ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 19 Αυγούστου. Και εξηγούμαστε.

Οι Πειραιώτες θα δώσουν αγώνες για την γ' προκριματική φάση του Champions League στις 25 ή 26 Ιουλίου και στις 1 ή 2 Αυγούστου. Μέχρι εδώ καλά. Αν περάσουν την ομάδα με την οποία θα κληρωθούν τότε θα αγωνιστούν στα play-off της διοργάνωσης στις 15 ή 16 Αυγούστου και στις 22 ή 23 Αυγούστου.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το Ολυμπιακός - ΑΕΛ δεν γίνεται ΣΙΓΟΥΡΑ Δευτέρα 21 Αυγούστου καθώς είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση δεν θα έχει συμπληρωθεί το απαιτούμενο 48ωρο, ενώ δεν θα γίνει ούτε Κυριακή 20/8 αν οι Πειραιώτες αγωνίζονται στις 22 για την Ευρώπη. Σε μια τέτοια περίπτωση πάντως το πιθανότερο είναι η αναμέτρηση να γίνει Σάββατο 19 Αυγούστου.

Πάμε τώρα στο ενδεχόμενο που η ομάδα του Χάσι αποκλειστεί από τον γ' προκριματικό. Τότε θα αγωνιστεί στα play-off του Europa League στις 17 και 24 Αυγούστου. Σε αυτή την περίπτωση το παιχνίδι της ΑΕΛ με τους «κόκκινους» ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα μπορεί να γίνει Σάββατο 19 Αυγούστου καθώς δεν θα έχει παρέλθει το 48ωρο από το πρώτο ματς και θα γίνει είτε Κυριακή (20/8) είτε Δευτέρα (21/8).

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ