Βαθμολογία

Βεργέτης: «Ο Γιανγκ έχει όλα τα κριτήρια που θέλουμε»

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6, έκανε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Σταϊκος Βεργέτης, όπου και αναφέρθηκε στα στοιχεία που έχει δείξει ο υπό δοκιμήν Κορεάτης Γκιέολ – Χι Γιανγκ που προέρχεται από την Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την μέχρι στιγμής προετοιμασίας του Αστέρα Τρίπολης: «Όλα βαίνουν καλώς με τα ανάλογα προβληματάκια τους. Ξεκίνησε η χρονιά, οι παίκτες με διάθεση, βγαίνουν πολύ όμορφα τα προγράμματα, υπάρχει πολύ όρεξη στη δουλειά. Το ένα θέμα είναι η ευχάριστη αποχώρηση του Ντοναρούμα που έφυγε για μία μεγάλη ομάδα (τη Μίλαν), με πολύ καλά χρήματα και είχαμε μία δυσάρεστη αποχώρηση του Πίντσι, επειδή έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας ο αδερφός του και δεν μπορούσαμε να του πούμε όχι.

Το ποδόσφαιρο είναι όπως και η ζωή. Σου σκάνε ατυχίες και προβλήματα. Δεν μπορείς να βάλεις τα κλάματα ή να παρατήσεις την προσπάθεια. Ήμασταν σε αναζήτηση παικτών σε κάποιες θέσεις, είμαστε σε αναζήτηση για την ενίσχυση της ομάδας. Υπάρχουν επαφές, αλλά δεν είναι σε τέτοιο επίπεδο να γίνουν ανακοινώσεις».
 
Για την θέση που χρειάζονται περισσότερο ενίσχυση οι Αρκάδες: «Μία ανάγκη παραπάνω σε σχέση με τις άλλες θέσεις είναι ένας δημιουργικός χαφ».
 
Για τον Λέβι Μαδίντα, τον οποίο απέκτησαν πριν από λίγες μέρες οι Τριπολιτσιώτες: «Είναι πολύ καλός παίκτης, είναι ο αρχηγός της Γκαμπόν, είναι ένας παίκτης με ποιότητα, ρυθμό και ένταση. Τον παρακολουθήσαμε και δια ζώσης και μέσω των συστημάτων σκάουτινγκ που έχουμε στην ομάδα.

Ας μην απορρίπτουμε πρόσωπα, καταστάσεις και εθνικές επειδή μπορούμε να εκτεθούμε πολύ εύκολα. Όταν έμαθα για τον παίκτη, δεν ήξερα καν σε ποια εθνική παίζει. Πρώτα έπαιζε στην Ταραγόνα, πιο παλιά έπαιζε στην Θέλτα και πρόκειται για πάρα πολύ καλό ποδοσφαιριστή.

Δεν έχει σημασία η εθνικότητά του, κοιτάς ατομικά και αν ταιριάζει στο σύνολό του. Είναι το “8άρι” που ψάχναμε στα χαφ, ο οποίος θα συνδέει την άμυνα με την επίθεση. Είναι ένας ενδιάμεσος μέσος, ένα κλασσικό “8άρι”».
 
Για τα μεγάλα σε διάρκεια συμβόλαια του ρόστερ: «Συνηθίζει ο Αστέρας να κάνει τέτοια συμβόλαια, των οποίων η διάρκεια είναι από πέρσι ή πρόπερσι. Θέλουμε ο ποδοσφαιριστής που έρχεται να δένεται με την πόλη και την ομάδα, να τον εντάξουμε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον. Δεν θέλουμε παίκτες να νιώθουν περαστικοί. Μπορεί να γίνει με κάποιους, όπως ο Μπερτόλιο, που έρχονται για μια χρονιά. Ως επί των πλείστων ο Αστέρας έχει αυτή την φιλοσοφία και οι παίκτες δένονται με την ομάδα. Επιχειρούμε να υπάρχει αυτή η οικογενειακή θαλπωρή στην ομάδα και στην πόλη. Είμαι 10 χρόνια στον Αστέρα και μιλάω με ποδοσφαιριστές που ρωτούν τι κάνει η ομάδα και παρακολουθούν την πορεία της».

Για τους στόχους του Αστέρα την επόμενη σεζόν: «Το έχω αναφέρει ξανά, ο Αστέρας στην 10ετή πορεία του είχε δύο άσχημες σεζόν. Μία πέρσι και μία την περίοδο που είχε υποβιβαστεί, αλλά σώθηκε λόγω της ιστορίας του Ηρακλή. Φέτος με 90% το ίδιο ρόστερ, με παιδιά που έχουν διετή και τριετή συμβόλαια, τα εμπιστευόμαστε ασχέτως με την περσινή πορεία. Είναι πολύ καλοί παίκτες, όπως ο Μπέρτος, ο Γιαννούλης, ο Τσουκαλάς και έχουν δείξει τις δυνατότητές τους. Αυτή τη χρονιά θα εμφανιστούμε ακόμη και θα ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας».
 
Για τον Κορεάτη εξτρέμ, Γκιέολ – Χι Γιανγκ, από την Μπαρτσελόνα που βρίσκεται από χθες στην Τρίπολη: «Αυτός ο ποδοσφαιριστής μας προτάθηκε πριν από τρεις ημέρες και μας είπαν πως αν τον θέλουμε μπορεί να έρθει 4-5 μέρες για να δοκιμαστεί και είμαστε ανοιχτοί σε κάτι τέτοιο, για να τον δούμε από κοντά. Είναι ένας αριστεροπόδαρος εξτρέμ, του αρέσει να παίζει προς τα μέσα, έχει καλή ποιότητα και τεχνική κατάρτιση και σήμερα θα είναι η κορυφαία αξιολόγησης για εκείνον. Δείχνει πολύ καλή ποιότητα και λόγω της ηλικίας του έχει όλα τα κριτήρια για να προχωρήσουμε. ΘΑ τον τσεκάρουμε σήμερα και αύριο, και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».
 
Για τις εξελίξεις στα τηλεοπτικά και οι ενδεχόμενες αρνητικές ειδήσεις: «Δεν με αφήνει αδιάφορο. Δεν είναι αγωνιστικό θέμα και να εφάπτεται των αρμοδιοτήτων μου. Δεν εξαρτάται για εμένα. Είναι σημαντικό το θέμα, αλλά εγώ παραμένω προσηλωμένος στο αγωνιστικό κομμάτι. Φυσικά και αφορά τον Αστέρα και υπάρχουν υπεύθυνοι για αυτό. Δεν μπορεί να με απροσανατολίσει αυτό».
 
Για τον αντικαταστάτη του Ντοναρούμα: «Είμαστε σε αναζήτηση τερματοφύλακα. Μας έχουν προταθεί κάποιοι και κοιτάζουμε τις περιπτώσεις. Μέχρι στιγμής μου έχουν προταθεί μόνο ξένοι».