Βαθμολογία

Έρευνες στους καταυλισμούς των Ρομά

Νέα υπόθεση «μικρής Μαρίας» φοβούνται οι Αρχές στη Λάρισα, αφού, σχεδόν μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό του δίχρονου αγοριού που περιφερόταν ολομόναχο στον χώρο του Φρουρίου, δεν το έχει αναζητήσει κανείς.

Οι έρευνες των αστυνομικών έχουν στραφεί προς τους καταυλισμούς των Ρομά, καθώς διαπιστώθηκε πως το αγοράκι καταλαβαίνει τη γλώσσα τους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο καθοριστικό στοιχείο που να μπορεί να τους οδηγήσει στον εντοπισμό των γονιών του. Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, το αγοράκι δεν μιλάει πολύ -ίσως λόγω ηλικίας- και δεν ανταποκρίνεται στα ερωτήματα που του θέτουν οι ειδικοί, γεγονός που δυσκολεύει τις έρευνές τους.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Λάρισας εξετάζουν με μεγάλη προσοχή το σενάριο το παιδί να μην είναι βιολογικό τέκνο και να είχε περιέλθει με μη νόμιμο τρόπο στην οικογένεια με την οποία ζούσε, από την οποία πιθανολογείται πως διέφυγε κατά λάθος.

Αφού βρέθηκε να περιφέρεται, ο φόβος του να έρθει στο φως μια νέα υπόθεση σαν αυτή της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2013, ενδεχομένως έκανε τους «κηδεμόνες» του να μην το αναζητήσουν. Προς το παρόν, ο μικρός βρίσκεται στη θαλπωρή κοινωνικής δομής της Λάρισας, υπό την επίβλεψη κοινωνικής λειτουργού του δήμου.

espressonews.gr