Βαθμολογία

Σάντος: «Χτίσαμε ένα κτίριο με γερές βάσεις»

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τη μέρα που η Πορτογαλία έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για την επιτυχία της χώρας του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας στην RTP για την κατάκτηση του Euro 2016 στη Γαλλία ανέφερε: «Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό κτίριο, που κατασκευάστηκε με όλες τις βάσεις του. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Ο Σάντος βρέθηκε στην ιστορική για τους Πορτογάλους, Καρναίδε,  όπου η ποδοσφαιρική ομοσπονδία πρόβαλε ντοκιμαντέρ γιορτάζοντας, τον ένα χρόνο από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου, παρουσιάζοντας αφηγήσεις παικτών και προπονητή για τις ημέρες που έζησαν στη Γαλλία.

«Δημιουργήσαμε μια πολύ ισχυρή οικογένεια κατά τη διάρκεια των αγώνων. Όπως είπε και ο Κουαρέσμα, ήταν σαν  το χτίσιμο ενός σπιτιού τόσο ισχυρού, που δεν θα κλονιστεί από τον άνεμο.

Το παιχνίδι με την Ουγγαρία, όπου η Πορτογαλία κατάφερε την πρόκριση στους «οκτώ», ήταν αποφασιστική στιγμή για την πορεία μας στο τουρνουά. Οι παίκτες πίστευαν ότι μπορούν να κερδίσουν», τόνισε ο Σάντος. «Όποιος βλέπει αυτές τις εικόνες  από το ντοκιμαντέρ δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορος, δεν υπάρχουν εικόνες που δεν θυμόμαστε. Σήμερα όμως τα αισθανόμαστε όλα με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο»,  πρόσθεσε, τονίζοντας την «φανταστική υποστήριξη που οι Πορτογάλοι φίλαθλοι έδειξαν στην Εθνική ομάδα», κάτι που αποτέλεσε το «μεγάλο πλεονέκτημα των παικτών» σε όλη τη διαδρομή.

«Έκαναν μια τέλεια δουλειά με ό,τι είχαν και δεν είχαν. Ήταν πολύ έντονα, πολύ σκληρά, αυτά περάσαμε εκεί. Ήταν ένα προνόμιο για εμένα να συνεργαστώ με όλους αυτούς τους ανθρώπους. Συγχαρητήρια σε όλους», συμπλήρωσε ο Σάντος.