Βαθμολογία

Νεκρός μέσα σε 30 δευτερόλεπτα έπεσε ο νεαρός τουρίστας στο Λαγανά

Την πιθανότητα ρατσιστικού κινήτρου που αναδείχθηκε μέσω μιας… selfie φωτογραφίας που έβγαλε ο 22χρονος Τεξανός τουρίστας Jaward-Bakari Henderson με μπαργούμαν από τη Σερβία, εξετάζουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ζακύνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών για τη δολοφονία στο Λαγανά.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος» εικόνες από κάμερες ασφαλείας φέρεται να έχουν αναδείξει και την αφορμή και τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα, όχι όμως και οι καταθέσεις των τουλάχιστον έξι κατηγορουμένων. Αρνούνται κάθε εμπλοκή τους με το φρικτό έγκλημα, υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, πόσο μάλλον ότι εξωθήθηκαν στο έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα, επειδή ο νεαρός Αμερικανός «τόλμησε» να φλερτάρει με γυναίκα από την πατρίδα τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όλα ξεκινούν λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια πάρτι που γίνεται στο μπαρ του Λαγανά Ζακύνθου, με τους περισσότερους θαμώνες να είναι Σέρβοι τουρίστες. Ο 22χρονος και η παρέα του βγάζουν μια selfie φωτογραφία με νεαρή κοπέλα από τη Σερβία, η οποία τους είχε σερβίρει τα ποτά τους. Μερικά λεπτά αργότερα ο 32χρονος Σέρβος, με βρετανικό διαβατήριο, ο οποίος εκτελεί «χρέη μπράβου», πλησιάζει απειλητικά το τραπέζι που κάθονται οι Αμερικανοί.

Χτυπά με δύναμη πάνω στο τραπέζι τους ένα μπουκάλι μπίρα και ανταλλάσουν ύβρεις. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο Bakari Henderson φέρεται να χαστουκίζει τον Σέρβο, ο οποίος αρπάζει το μπουκάλι της μπίρας και το σπάζει πάνω στο κεφάλι του νεαρού Αμερικανού για να ακολουθήσει η σύρραξη και οι συμπλοκές. Ο 22χρονος, ζαλισμένος, μαζί με τους δύο φίλους του, επιχειρούν να διαφύγουν. Είκοσι μέτρα μακρύτερα, μια ομάδα Σέρβων τον προλαβαίνει, τον πετά κάτω και τον ξυλοκοπά μέχρι θανάτου.

Σε 30 δευτερόλεπτα οι δράστες κατάφεραν τόσο σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που προκάλεσαν σχεδόν άμεσα το θάνατο, όπως διαπίστωσε η ιατροδικαστής, Αγγελική Τσιόλα. Σύμφωνα με το πόρισμά της ο θάνατος προήλθε από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία. Επιπλέον διαπιστώθηκαν κακώσεις σε όλο του το σώμα, όχι, όμως, και τραύματα άμυνας.

Πηγή: newsbeast.gr