Βαθμολογία

Αθανασιάδης: «Να ξεχαστεί η περσινή σεζόν»

Τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του έκανε ο Στέφανος Αθανασιάδης πέρυσι. Δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε σε ένα ματς πρωταθλήματος, ενώ ήταν ο μοιραίος και στο ματς με τον Άγιαξ στην Τούμπα.

Για όλα αυτά και όχι μόνο μίλησε την Πέμπτη (6/7) στο LIVE Facebook Blog. Εκεί δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, έκανε αυτοκριτική, ενώ αναφέρθηκε και στο 4-4-2 του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, στο οποίο παίζει μαζί με τον Ζλάταν Πρίγιοβιτς. Αναλυτικά:

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους νέους παίκτες: «Είναι πολύ διαφορετικά απ' ότι ήμασταν εμείς. Τους έχουμε πολύ... light. Ήταν πιο σκληρά τα πράγματα όταν ανέβηκα εγώ στην πρώτη ομάδα με Ζαγοράκη, Βρύζα, Γεωργιάδη, Κωνσταντινίδη».

Για το ζεστό κλίμα στην υποδοχή του Μακ: «Σίγουρα μας βοηθάει για να έρθουμε πιο κοντά, να "δεθούμε". Το κλίμα είναι αυτό που βλέπει κι ο κόσμος. Αυτό το σύνολο έχει γίνει οικογένεια και αυτός βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Δεν γίνεται διαφορετικά. Αν δεν είναι καλό θα βγει και στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει όσο γίνεται περισσότερο και τους Έλληνες και τους ξένους που έρχονται να τους βάζουμε γρήγορα στο κλίμα».

Για το πόσο δοκιμάζεται η ομοιογένεια της ομάδας στη διάρκεια της σεζόν: «Όταν τα αποτελέσματα είναι καλά, όλα είναι τέλεια. Στα άσχημα αποτελέσματα θα δείξεις πόσο δεμένο σύνολο είσαι».

Για την δήλωση που είχε κάνει παλιότερα «είναι λογικό να ξεσπά σε μένα ο κόσμος γιατί είμαι από τις Ακαδημίες της ομάδας» και το πώς νιώθει αυτή την περίοδο: «Είμαι μια χαρά, ξεκίνησα καλά στις προπονήσεις. Θέλω να ξεχαστεί η περσινή σεζόν. 'Ήταν κάτι δύσκολο, δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο από τότε που υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο. Σ' αυτό το δύσκολο διάστημα, είχα δίπλα μου ανθρώπους που με βοήθησαν, όπως η κοπέλα μου, η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. Στα εύκολα όλοι είναι δίπλα, στα δύσκολα θα μετρήσεις αυτούς που πραγματικά στέκονται στο πλευρό σου».

Για την κακή περυσινή παρουσία του: «Δεν θα ρίξω τις ευθύνες σε τρίτους. Προσπάθησα και μέσα στην χρονιά να βρω τι έφταιγε, αλλά και μετά το τέλος της σεζόν, στο κενό που υπήρχε για ποιο λόγο συνέβησαν όλα αυτά. Σίγουρα ευθύνομαι εγώ. Η νέα χρονιά θα είναι διαφορετική, τα έχω βρει με τον εαυτό μου. Πρόκειται για σφάλματα που κάνει ο καθένας τα έκανα και εγώ, αλλά εντάξει... πέρασε».

Για την επιστροφή στο 4-4-2: «Είναι ένα σύστημα που θέλει πολλή δουλειά, γι΄αυτό και δουλεύουμε κάθε μέρα στις προπονήσεις. Ο προπονητής βοηθά τα παιδιά, εξηγεί τι θέλει και πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουν όλα τα παιδιά».

Για το φιλικό με τη Γκενκ: «Θα δούμε κάποια πράγματα που ζητάει ο προπονητής, θα προσπαθήσουμε όσα περισσότερα γίνεται από αυτά που ζητάει ο προπονητής».

Για το αν είναι βαριά τα πόδια και το μυαλό αυτή την περίοδο: «Όποιος έχει παίξει μπάλα, ξέρει πόσο δύσκολη είναι αυτή η περίοδος. Φυσικά από τα πόδια αρχίζει, αλλά είναι συνδυασμός. Και τα πόδια και το μυαλό είναι βαριά».