Βαθμολογία

Ήττα για τον Πανιώνιο στην Κύπρο

Το απαραίτητο μάθημα πριν τα ευρωπαϊκά ματς ήρθε για τον Πανιώνιο την Τετάρτη (5/7) στην Κύπρο, όπου ο ΑΠΟΕΛ τον προσγείωσε μετά τη νίκη του επί του Ολυμπιακού. Στο «ΓΣΠ» οι Νεοσμυρνιώτες έκαναν την πρόβα τζενεράλε τους πριν από τους επίσημους αγώνες τους και γνώρισαν την ήττα με 1-0 κόντρα σε μία ανώτερη ποιοτικά ομάδα, η οποία μάχεται για την είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου έδειξε ξανά ποιοι έχουν το προβάδισμα για την ενδεκάδα όσο οι Μασούντ και Χατζισαφί δεν είναι έτοιμοι, αλλά αυτή τη φορά οι φάσεις δεν βγήκαν. Ο Πανιώνιος δεν ήταν απειλητικός και βρέθηκε να χάνει και από το 10' με τον Ντε Καμάργκο να σκοράρει με ωραία κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπερτόλιο.

Από την πλευρά του, ο Πανιώνιος θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ μόλις στο 6' με τον Μασούρα από λάθος του Βάτερμαν, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να φτάσει σε τελικές. Ο ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή μπάλας και την υπεροχή μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους και δεν άλλαξαν πολλά ούτε μέχρι τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα με εξαίρεση μία καλή στιγμή του Μπανανά στο 56'.

Στο 64' έγιναν ξανά μαζεμένες οι αλλαγές από τον Γρηγορίου και παρόλο που μπήκαν οι «ρεζέρβες» η εικόνα τους ήταν αρκετά καλή. Πίεσαν, πήραν μέτρα, προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά δεν το κατάφεραν. Στο 88' ο Βουκελάτος είχε δοκάρι και αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή των «κυανέρυθρων» στο ματς.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ (79' Χριστοφόρου), Μερκής, Αρτυματάς, Λάγο, Μοράις (71' Φαρίας), Βινίσιους, Μπερτόγλιο, Βάντερ (71' Εμπεσίλιο), Όαρ, Ντε Καμάργκο (71' Ποτέ).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κόντικ (64' Μπαντής), Παπαγεωργίου, Μπανανά (64' Σταυρόπουλος), Οικονόμου (64' Πατσατζόγλου), Τασουλής (64' Σαραμαντάς), Κόρμπος (64' Μαϊσουράτζε), Ταποκο (64' Πινιώτης), Λάμπρου (64' Γλυνός), Σαββίδης (64' Οικονομίδης), Μασούρας (64' Βουκελάτος), Γεσίλ (64' Ντουρμισάι).