Βαθμολογία

Μπασδέκης: «Οι περισσότεροι παίκτες είναι έτοιμοι για την προετοιμασία...»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή του Ντίνου Εξαρχάκη φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ΠΑΕ ΑΕΛ Γιώργος Μπασδέκης, ο οποίος έκανε λόγο για θέματα που αφορούν τους «βυσσινί».

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για τους τραυματισμούς της ομάδας αλλά και την όλη συνεργασία, ανέφερε:

«Πέρυσι ήμασταν καλά. Μια χρονιά έχει τους βασικούς τραυματισμούς και σε σχέση με τα ποσοστά που υπάρχουν στην Πρέμιερ λιγκ ή οπουδήποτε, ήμασταν καλά. Είχαμε και τους τραυματισμούς των επαφών όπως του Ντοντό. Στο κομμάτι των τραυματισμών πήγαμε πολύ καλά και πιστεύω το ίδιο για φέτος. Η ομάδα είχε συναργαστεί με πολύ καλούς γυμναστές. Είναι ευτύχημα για μια ομάδα να έχει ανθρώπους που τη ζούνε και τη νιώθουν. Οι μασέρς της ομάδας δίνουν και την ψυχή τους. Όλοι δίνουν τα πάντα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, αν και δεν υπάρχει τελευταίος. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο επαγγελματισμός των παικτών. Τα παιδιά πρέπει να είναι συνεργάσιμα και αυτό προσπαθεί να κάνει ο μεγαλομέτοχος μαζί με τον προπονητή.»

Για την προετοιμασία στο Καρπενήσι, σχολίασε:

«Έγιναν πολλοί έλεγχοι στους παίκτες γιατί πρέπει να αντέξουν σε σκληρές συνθήκες εργασίας. Οι εξετάσεις παίζουν σημαντικό ρόλο για να δεις που υστερεί κάποιος ποδοσφαιριστής ή αν είναι ταλαιπωρημένος. Οι εξετάσεις είναι πολύ καλές και η ομάδα ετοιμάζεται να ακολουθήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Τα παιδιά είναι όλα συνεργάσιμα. Το πρόγραμμα θα βγει βάσει συνεργασίας με ομαδικό αλλά και ατομικό πρόγραμμα. Ο Ιούλιος είναι ένας δύσκολος μήνας λόγω της αγωνιστικής αποχής κάποιων παικτών αλλά και των θερμοκρασιών που υπάρχουν στην Ελλάδα. Θέλει μεγαλύτερη προσοχή. Αυτά τα παιδιά πρέπει να δουλεύουν σε δύσκολες συνθήκες.»

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, απάντησε:

«Οι περισσότεροι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έγινε έλεγχος πριν φύγουν και για διακοπές και ξαναγίνεται έλεγχος τώρα. Τα παιδιά δείχνουν μεγάλη διάθεση και θα το δείτε και αύριο στην προπόνηση.»

Για την κατάσταση του Ντοντό, είπε:

«Ο Ντοντό έκανε κανονικά προπόνηση με την ομάδα και υπέστη μια θλάση που μπορεί να είναι αποτέλεσμα της απουσίας. Ο Nτοντό από τον τραυματισμό του είχε επανέλθει 100%. Συμφωνήθηκε να προστατέψουμε τον Ντοντό γιατί είναι πολυεργαλείο. Έχει τρομερή διάθεση και τον αγαπάνε όλοι.»