Βαθμολογία

Η Λαγκάρντ επισκέπτεται την Ελλάδα

Πριν τις 15 Ιουλίου αναμένεται στην Αθήνα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Αυτό αναφέρει ο «ΒΗΜΑτοδότης», της Τρίτης (4/7), ο οποίος γράφει για την πρόσκληση της «σιδηράς κυρίας» του Ταμείου από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όπως σημειώνει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, την είχε προσκαλέσει επισήμως να έρθει στην Ελλάδα, ενώ σε πρόσφατη συνομιλία τους είχε ανανεώσει την πρόσκληση. Ωστόσο, υπήρχε ζήτημα πρωτοκόλλου.

Για να πραγματοποιηθεί επίσκεψη, δεν έφτανε μόνο μία πρόσκληση από τον αρχηγό κράτους, αλλά ήταν απαραίτητη και η σύνταξη επιστολής-πρόσκλησης από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα, ο Έλληνας υπουργός έγραψε μια μία εξαιρετικά ευγενική επιστολή προς την Λαγκάρντ και την προσκαλεί στην Ελλάδα. Εκείνη, απάντησε με τη φράση «θα χαρώ πολύ να επισκεφθώ την Ελλάδα».

Στην επίσκεψή της θα τους δει όλους. Τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γιάννη Στουρνάρα και φυσικά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.