Βαθμολογία

Έγκριση για Προσλήψεις 207 μονίμων

Στην τροποποίηση του οργανισμού καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι θέσεις που καταργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω των μνημονίων και των συνταξιοδοτήσεων, προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασής του.

Αποφάσισε παράλληλα την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας για τους συμβασιούχους του δήμου, από την 1η Ιουλίου του 2017, είτε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2017, είτε μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018, σύμφωνα με όσα ορίζει η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να κλείσει οριστικά το θέμα των παρατασιούχων μέσω του διαγωνισμού για τη μονιμοποίησή τους μέσω ΑΣΕΠ.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Απόστολος Καλογιάννης, στον οργανισμό καθαριότητας υπάρχουν σήμερα 210 μόνιμοι εργαζόμενοι, οι ελλείψεις είναι 207, οπότε τόσες είναι και οι θέσεις που προκηρύχτηκαν.

«Αν ολοκληρωθεί ομαλά η συγκεκριμένη διαδικασία», τόνισε ο κ. Καλογιάννης, «η υπηρεσία καθαριότητας θα λειτουργεί σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, καθώς θα βρίσκεται στα επίπεδα του 2004-2005».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένα Καραλαριώτου, επανέλαβε την κριτική της προς την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για ανεύθυνη στάση που επιζητούσε την ομηρία των εργαζομένων, ενώ εκτίμησε ότι και με τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα υπάρξουν και πάλι προβλήματα, καθώς «ρίχνει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων».

Τόνισε πάντως ότι είναι υπέρ των μόνιμων θέσεων εργασίας μέσω ΑΣΕΠ, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις της για το αποτέλεσμα της διαδικασίας. Πρόβλημα υπάρχει εντωμεταξύ με το εργασιακό μέλλον των 26 συμβασιούχων που δεν έχουν την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τους οποίους τονίστηκε ότι γίνεται προσπάθεια επίλυσης του προβλήματός τους, καθώς υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν και πραγματοποίησαν παρέμβαση υπέρ του συνόλου των εργαζομένων, μέλη του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων δήμων νομού Λάρισας.

Πηγή:.onlarissa.gr