Βαθμολογία

Μνημείο για τους νεκρούς του Χιούι

Τη μνήμη των τεσσάρων στρατιωτικών που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος κατά την πτώση του ελικοπτέρου UH-1H "ΕΣ 625" στο Σαραντάπορο Ελασσόνας τίμησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ ο οποίος παρέστη στην τελετή αποκαλυπτηρίων Μνημείου Πεσόντων συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο ΑΓΕΕΘΑ προέβη στα αποκαλυπτήρια και επέδωσε επισείοντες και Μετάλλια Εξόδου Πράξεως στους συγγενείς των πεσόντων στελεχών του Στρατού Ξηράς. Στο δυστύχημα της 19ης Απριλίου 2017 από την πτώση του ελικοπτέρου υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες σκοτώθηκαν οι Ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και Υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής, κυβερνήτης και συγκυβερνήτης του "ΕΣ 625" αντίστοιχα και οι επιβαίνοντες Υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης και Συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου οι οποίοι μετέβαιναν για την διενέργεια επιθεώρησης. Η ιπτάμενη μηχανοσυνθέτις, Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξούδα, διεσώθη ως εκ θαύματος έχοντας υποστεί πολλαπλά τραύματα.

Η συγκεκριμένη πτήση με την μοιραία κατάληξη ξεκίνησε από την βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, με ενδιάμεση στάση στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα για την επιβίβαση των δύο αξιωματικών της 1ης Στρατιάς και θα συνέχιζε για την Κοζάνη. Όμως η πτήση διεκόπη απότομα στον Σαραντάπορο, όταν το Huey χύπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια και συνετρίβη.

onalert.gr