Βαθμολογία

ΛΑΕ: « Σκηνές ντροπής στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ»

Αιχμές κατά της κυβέρνησης αφήνει η Λαϊκή Ενότητα με αφορμή τα όσα εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ.

«Ντροπή και μόνο ντροπή ένιωσε όποιος παρευρέθηκε σήμερα το πρωί στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης “Μνήμες και χρέος” για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που φιλοτέχνησε στον ίδιο χώρο ο διεθνώς αναγνωρισμένος γλύπτης Κυριάκος Ρόκος, αφιερωμένο στους αγώνες ενάντια στο “μαύρο” στην ΕΡΤ» είπε και συνέχισε:

«Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, εκτός προγράμματος, ζήτησαν και πήραν τον λόγο. Μία κίνηση που φυσικά εξόργισε τους παριστάμενους και ειδικά τους αντιπροσώπους της ΛΑ.Ε. στην εκδήλωση Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη, οι οποίοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αποχώρησαν».

«Οι κύριοι Τσακνής και Κρέτσος, με εκτός προγράμματος παρέμβαση, προσπάθησαν να οικειοποιηθούν αυθαίρετα τους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ και ολόκληρου του ελληνικού λαού και να αποκρύψουν βεβαίωςπως σήμερα, με ευθύνη τους, η ΕΡΤ δεν αποτελεί ελεύθερη φωνή. Αντιθέτως αποτελεί «φερέφωνο» της κυβερνητικής πολιτικής» σημειώνει η ΛΑΕ και προσθέτει:

«Ο Παν. Λαφαζάνης δήλωσε: «Αποτελεί ντροπή και υποκρισίανα χαιρετίζουν μια εκδήλωση ενάντια στο “μαύρο”, εκείνοι που είναι κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι για την μετατροπή της ΕΡΤ σε όργανο λογοκρισίας, σε μια φαιά μνημονιακή ντουντούκα και υμνωδό ενός νεοαποικιακού πολιτικού και πολιτιστικού καθεστώτος».

«Η ΛΑ.Ε. τιμά και τον καλλιτέχνη Κυριάκο Ρόκο και τους εργαζόμενους που αγωνίστηκαν αλλά είμαστε απέναντι τόσο στον πρόεδρο της ΕΡΤ όσο και στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης που θεωρούν την ΕΡΤ «ιμάντα» της κυβερνητικής πολιτικής. Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για πολυφωνία, ελεύθερη έκφραση ιδεών και απόψεων μα και δημοκρατία» υποστηρίζει το κόμμα, και καταλήγει:

«Τέλος συγχαίρουμε τόσο τον καλλιτέχνη Κυριάκο Ρόκο για το υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, έργο του, όσο και τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη για την πολύ αξιοπρεπή στάση του και δηλώνουμε πως η ΛΑ.Ε. θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια και τους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ για δημοκρατική και ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση».

Πηγή: newpost.gr