Βαθμολογία

Αντωνίου: «Μεγάλες ευθύνες, όνειρα και φιλοδοξίες»

Τις σκέψεις του για τον δικό του ΑΟΤ εξέφρασε ο Σωτήρης Αντωνίου τη Δευτέρα (3/7) με δηλώσεις του στον FM 100. O νέος τεχνικός της ομάδας αναφέρθηκε σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινά από τους Μπαταγιάννη και Μπέκιο.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του και το πώς θα παίζουν τη νέα σεζόν στα Τρίκαλα, όπως και το πλάνο το οποίο είναι πολυετές και στόχος είναι να φτιαχτεί ένας κορμός που θα παραμείνει. Αναλυτικά:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και είναι τιμή μεγάλη να είσαι προπονητής σε μία ομάδα σαν τον ΑΟ Τρίκαλα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ.κ. Μπαταγιάννη, Μπέκιο και όλο το ΔΣ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Οι ευθύνες είναι πολύ μεγάλες αλλά από την δική μου πλευρά τόσο τα όνειρα μου όσο και οι φιλοδοξίες μου είναι μεγάλες οπότε είναι κάτι το οποίο ταυτίζεται με την διοίκηση και τον κόσμο των Τρικάλων».

Τόνισε πως του άρεσε η φιλοσοφία των διοικούντων και απάντησε θετικά: «Δεν μου πήρε πολύ καιρό να το σκεφτώ και να πω το ναι στα Τρίκαλα παρά το γεγονός ότι είχα και κάποιες άλλες προτάσεις προκειμένου να γίνω και εγώ αρωγός αυτής της προσπάθειας που πάει να γίνει. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία, κόσμος και τα ΜΜΕ θα πρέπει να είναι όλοι μαζί ενωμένοι διότι κανείς δεν μπορεί μόνος του να κάνει κάτι. Υπάρχει υγεία σε αυτήν την διοίκηση και πιστεύω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι οργανωμένο και κάτι εξαιρετικό. Να δημιουργήσουμε μία ομάδα με αθλητικό πολιτισμό που θα είναι ανταγωνιστική».

Σημείωσε για το στήσιμο της ομάδας ότι θέλει να βάλει μέσα και το τρικαλινό στοιχείο: «Είναι δύσκολο να χτίσεις μία ομάδα από την αρχή. Θέλει πολύ μεγάλη υπομονή και επιμονή και προσήλωση στον στόχο. Θα ήταν πολύ καλό να είχα βρει έναν κορμό επτά – οχτώ παικτών, όχι απαραίτητα μεγάλων ονομάτων αλλά χρήσιμων παικτών και ιδίως Τρικαλινούς. Αυτό που πάμε να δημιουργήσουμε φέτος θέλουμε να περιέχει και τρικαλινό στοιχείο είτε από άλλες ομάδες, είτε από την Κ19 χωρίς να τα βάλουμε πίεση. Επίσης θέλουμε να εντοπίσουμε και κάποια παιδιά από το τοπικό τα οποία και θα παρακολουθούμε σε βάθος χρόνου»

Είναι προφανές ότι θέλει να κρατήσει χαμηλά την μπάλα αφού είπε: «Μπορεί ο κόσμος να περιμένει ονόματα και μεγάλες δηλώσεις από την διοίκηση και τον προπονητή αλλά αυτό που προσπαθούμε να φτιάξουμε θα είναι μαζεμένο και με προοπτική ώστε όταν κάποια στιγμή φύγει ο Αντωνίου από τα Τρίκαλα να έχει αφήσει πίσω του μία βάση».

Στην συνέχεια ανέφερε ότι το πλάνο της διοίκησης είναι πολυετές: «Όλες οι ομάδες σχεδιάζονται για έναν χρόνο. Εδώ έχουμε ένα πολυετές πλάνο που μου ανέλυσαν οι κ.κ. Μπαταγιάννης, Μπέκιος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δημιουργήσουμε ομάδα ανταγωνιστική αλλά είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί υπομονή.Το βασικό είναι να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να δημιουργηθεί μία ομάδα ελκυστική με πολλά ελληνόπουλα που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο».

Τέλος όσον αφορά την φιλοσοφία του και την ομάδα που θέλει να δημιουργήσει ανέφερε: «Μία ομάδα με τακτική ευελιξία, με πολυσύνθετους παίκτες, πρέσινγκ ψηλά που είναι ένα στυλ που δεν παίζεται στην Ελλάδα , παιχνίδι κατοχής με συνδυαστικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει η πίεση του πρωταθλητισμού αλλά του σχηματισμού μιας καλής ομάδας με προώθηση παιδιών από τον Νομό που να είναι μοντέρνα και ευέλικτη στην τακτική της και να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Να γίνουμε μία ομάδα που να αρέσει και στον κόσμο και σε μας».