Βαθμολογία

Καμπιάσο: «Θα δούμε αν θα συνεχίσω»

Τα 37 χρόνια ζωής θα κλείσει σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα ο Εστεμπάν Καμπιάσο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, και είναι λογικό να εξετάζει ως ενδεχόμενο το να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Ακόμη ο Αργεντινός μέσος φαίνεται ότι δεν έχει αποφασίσει για το επόμενο βήμα του. Αυτό είπε σε συνέντευξή του στη «La Nacion» στην οποία σημείωσε ακόμη πως δεν είναι πολλές οι επιλογές.

Αναλυτικά: «Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Η μία είναι να συνεχίσεις να παίζεις, η άλλη να μη συνεχίσεις. Δεν υπάρχει αδιέξοδο, δεν πιστεύω σε αδιέξοδα. Σήμερα νιώθω ότι είμαι ποδοσφαιριστής, θα δούμε. Η σκέψη και η επιλογή είναι πιο περίπλοκες σε σχέση με ο,τι ήταν όταν ήμουν 18 ετών.

Έφυγα από την Ίντερ, έπαιξα σε δύο διαφορετικές χώρες (Αγγλία, Ελλάδα) κι αυτό σε βελτιώνει και σε προσαρμόζει. Η προσαρμογή είναι στρες τόσο προσωπικό, όσο και οικογενειακό. Θα δούμε σε μερικές εβδομάδες.

Η επιστροφή στην Αργεντινή μοιάζει περίπλοκη. Έχω φύγει πολλά χρόνια. Ως άνθρωπος δεν κάνω κάτι λιγότερο από το 100%, αλλά η προσαρμογή στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής, στο ρόλο που θα έπρεπε να εκπληρώσω, θα απαιτούσε προσαρμογή στο 120%.

Το δέλεαρ είναι μεγάλο, αλλά αν μετρήσουμε πόσοι γύρισαν και πόσοι ήταν χαρούμενοι, το ποσοστό είναι μικρό. Δεν λέω να είναι χαρούμε επειδή κέρδισαν τίτλους όπως ο Μιλίτο ή ο Βερόν, εννοώ χαρούμενοι για την απόφασή του. Είναι λίγοι».