Βαθμολογία

Έρχεται το «νέο Λύκειο» τον Σεπτέμβριο

Αλλαγές έρχονται για ακόμη μία φορά στα Λύκεια, με το υπουργείο Παιδείας να αλλάζει τις ώρες, τα «κόβει» μαθήματα, να μειώνει μαθήματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις αλλά και να κάνει υποχρεωτική τη φοίτηση στο Λύκειο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» (2/7), στην ατζέντα δεν υπάρχει η κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων, κάτι που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το υπουργείο είναι αποφασισμένο να κάνει υποχρεωτική τη φοίτηση, αρχικά, στην Α’ Λυκείου και σε βάθος τριετίας να γίνει υποχρεωτική μέχρι και η Γ’ Λυκείου. Και αυτό αφορά και τα Επαγγελματικά, Μουσικά και Καλλιτεχνικά.

Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα αναφέρει:

Από το Σεπτέμβριο του 2018 αναμένεται να μειωθούν και τα διδασκόμενα μαθήματα, με αυτά στην Β' Λυκείου να μένουν μισά, ενώ υπάρχει πρόταση στην Γ' Λυκείου να είναι μόλις τέσσερα.

Αλλαγές προβλέπονται όμως και στην διδασκόμενη ύλη. Μετά την «υποχώρηση» στο θέμα των θρησκευτικών, αναμένεται το τελικό πόρισμα για την Ιστορία.

Η επόμενη συζήτηση θα αφορά τις φυσικομαθηματικές σπουδές, καθώς τα βιβλία των μαθηματικών έχουν κριθεί έως και προβληματικά και πιστεύεται ότι πρέπει να εκσυγχρονιστούν.

Η κυβέρνηση επίσης είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει άμεσα και στην ομαδοποίηση των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών, κάτι το οποίο ζητούν οι θεσμοί και η ίδια προσπαθεί να κρύψει «κάτω από το χαλί».