Βαθμολογία

Σκέψεις για αλλαγές από Ευρωλίγκα

Η Ευρωλίγκα αναζητεί τρόπους ώστε να κάνει το παιχνίδι πιο γρήγορο, θεαματικό και ενδιαφέρον. Στο πλαίσιο αυτό, μια ομάδα εργασίας που αποτελείται από τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Λουίτζι Λαμόνικα, Αΐτο Ρενέσες, Παούλιους Μοτεγιούνας και Πολ Γκιλς συναντήθηκε με τον Τζόρντι Μπερτομέου και έθεσε ζητήματα αλλαγών σε κανονισμούς αλλά και στις διαστάσεις του γηπέδου.

Η βασικότερη σκέψη έχει να κάνει με την αύξηση του χώρου του τριπόντου στις γωνίες, αλλά και με την επιστροφή του τζάμπολ στις διεκδικούμενες φάσεις, ενώ υπήρξε και η σκέψη της καθιέρωσης της παράβασης των τριών δευτερολέπτων στην άμυνα (όταν κάποιος παίκτης δεν μαρκάρει παίκτη, αλλά χώρο), στα πρότυπα του ΝΒΑ. Παράλληλα, η ειδική συμβουλευτική ομάδα πρότεινε να μην συμπεριλαμβάνονται οι τεχνικές ποινές στα προσωπικά φάουλ ενός παίκτη.

«Είναι πολύ σημαντικοί να κινούμαστε όλοι στην ίδια κατεύθυνση, ώστε να βελτιώσουμε το παιχνίδι. Είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτόμαστε, να συζητάμε και να προτείνουμε τρόπους ώστε να κάνουμε πιο ελκυστικό το μπάσκετ για το κοινό», ανέφερε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Από την πλευρά του, ο Τζόρντι Μπερτομέου τόνισε: «Δεν πρέπει να σταματάμε να σκεφτόμαστε τρόπους βελτίωσης. Πρέπει να κερδίσουμε τη συμπάθεια των νεαρών φιλάθλων. Με την εμπειρία της συμβουλευτικής αυτής ομάδας μπορούμε να πετύχουμε πράγματα».

πηγή: sport-fm.gr