Βαθμολογία

Μαντζανάς: «Οργάνωση, διάθεση και θέληση τα μυστικά της επιτυχίας»

Συνέντευξη στο speaker.gr παραχώρησε ο μεγαλομέτοχος του Απόλλων Λάρισας Παναγιώτης Μαντζανάς, ο οποίος αναφέρθηκε σε πολλά θέματα της λαρισινής ομάδας.

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου αναφέρθηκε στην προσπάθεια από την Α1 ΕΠΣΛ μέχρι την άνοδο στην Football League, στον στόχο της νέας περιόδου, στις σχέσεις με την ΑΕΛ, τα αγωνιστικά, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα προς τον κόσμο.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Μαντζανά:

Πώς έφτασε η ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες με τον ίδιο στο τιμόνι:

«Όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πριν 3 χρόνια περίπου όταν ο Απόλλωνας ήταν στην Α1 τοπική κατηγορία Λάρισας, όπου πήραμε μια ομάδα και προσπαθήσαμε να οργανώσουμε όλα τα κομμάτια, όλο το παζλ για να μπορέσει να ανεβεί στο Α τοπικό. Με πολλή προσπάθεια και πολλή οργάνωση όντως καταφέραμε να φέρουμε την ομάδα στην Α’ ερασιτεχνική. Από κει και πέρα με μια επιπλέον οργάνωση καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε σ αυτή τη δύσκολη κατηγορία γιατί είχαμε αξιόλογους αντιπάλους και να περάσουμε από την Α κατηγορία στη Γ΄ Εθνική και μάλιστα αήττητοι και στα μπαράζ. Έτσι φτάσαμε στην περσινή χρονιά, 2016-2017 στην Γ Εθνική όπου υπήρχαν πολύ σοβαρές και σπουδαίες ομάδες με βαριά φανέλα όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, η Νίκη Βόλου, ο Πιερικός, Καραϊσκάκη, η Πύδνα και όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Προσπαθήσαμε και μέσα από την οργάνωση, τη διάθεση και τη θέληση και καταφέραμε αυτό που για κάποιους ήταν ακατόρθωτο, να είμαστε εδώ πλέον και να συζητάμε για μια ΠΑΕ Απόλλων στη Football League».

Τι ήταν αυτό το κάτι παραπάνω που είχε ο Απόλλων σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούσαν την άνοδο και τελικά τα κατάφερε:

«Το παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες που έκανε τον Απόλλωνα να ξεχωρίζει είναι ότι υπήρχε μια σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα, οργάνωση και ήμασταν σεμνοί και ταπεινοί και προσπαθούσαμε κάθε Κυριακή για το καλύτερο, τίποτα παραπάνω, μόνο η σοβαρότητα της δουλειάς όλων των ανθρώπων που υπήρχαν στην ομάδα, από τη διοίκηση, τους προπονητές και τους παίκτες, ως το τέλος και αυτό συνετέλεσε ώστε να έχουμε επιτυχία σε αυτό που κάναμε».

Ποιος είναι ο στόχος της νέας χρονιάς:

«Την προηγούμενη χρονιά ξεκινήσαμε και κάναμε μια προσπάθεια με πρώτο στόχο την οργάνωση, γιατί σε κάθε επίπεδο η οργάνωση θα πρέπει να είναι διαφορετική. Ο ένας και μεγάλος στόχος μας και αυτό που λέγαμε και στα παιδιά ήταν ότι θα πρέπει κάθε Κυριακή να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι. Στον ίδιο στόχο βαδίζουμε και φέτος, δηλαδή να οργανωθούμε σε όλα τα επίπεδα και από κει και πέρα να προσπαθούμε να κερδίζουμε κάθε Κυριακή. Οι παίκτες μας θα δίνουν το 100% τους, να «αδειάζουν» μέσα στο γήπεδο για να πετυχαίνουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Γι αυτό θα πασχίζουμε και φέτος, γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε και αυτό θα κάνουμε».

Για την προσέλευση και υποστήριξη του κόσμου:

«Όταν ξεκίνησα την προσπάθεια υπήρχε ένας Απόλλων Λάρισας καταπονημένος, δεν ήταν και στην καλύτερή του φάση, όμως με τη σοβαρότητα την οποία δείξαμε ο κόσμος ανταποκρίθηκε και αυτή τη στιγμή μας στηρίζει έμπρακτα. Είμαι ευχαριστημένος από την προσέλευσή του, κάθε μέρα γίνεται και περισσότερος κ φέτος στη Football League που και τα παιχνίδια θα είναι καλύτερα και οι ομάδες θα είναι καλύτερες θα έχουμε πολύ περισσότερο κόσμο».

Για την σχέση του Απόλλωνα με την ΑΕΛ:

«Εδώ στη Λάρισα, όλος ο κόσμος, εμείς, μεγαλώσαμε μ αυτή την ομάδα ζούμε και αναπνέουμε μ’ αυτή την ομάδα, η ΑΕΛ είναι το παν, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τη στήριξή μας προς αυτή και υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και με την ομάδα και με τον κύριο Κούγια προσωπικά που στηρίζει κάθε προσπάθεια που γίνεται και εμείς φυσικά θέλουμε να πηγαίνει όλο και καλύτερα».

Για τη σημασία των τμημάτων υποδομών:

«Ένας άλλος πολύ σημαντικός τομέας που δίνουμε σημασία είναι η ανάπτυξη των υποδομών μας. Ήδη η Ακαδημία μας αριθμοί πάνω από 200 παιδάκια τα οποία επιβλέπουμε και θέλουμε να γίνεται σωστή δουλειά έτσι ώστε να βγουν ταλέντα και γιατί όχι να φτάσουν στο σημείο να στελεχώσουν όχι μόνο το Απόλλωνα αλλά και τη μεγάλη ομάδα της πόλης την ΑΕΛ».

Για τη βοήθεια από τους τοπικούς φορείς της περιοχής:

«Σ’ όλη αυτή την προσπάθεια αξίζει να σημειωθεί ότι είχαμε και έχουμε αρωγούς το Δήμο αλλά και την Περιφέρεια όπου κάνουν ότι μπορούν να χρηματοδοτήσουν αλλά και να τρέξουν τα έργα του γηπέδου της Φιλιππούπολης μαζί με τη δική μας συνδρομή και με δικά μας χρήματα και να παίξει η ομάδα σύντομα στο γήπεδο της μιας και για την αρχή του πρωταθλήματος θα χρησιμοποιηθεί ως έδρα το Αλκαζάρ».

Για τον αγωνιστικό τομέα:

«Στον αγωνιστικό τομέα παραμένει στη θέση του προπονητή ο Σάκης Θεοδοσιάδης τον οποίο πιστεύω και εκτιμώ πολύ τόσο σαν προπονητή όσο και σαν άνθρωπο με ήθος, από τους παίκτες θα παραμείνει ένας βασικός κορμός με 10-12 παίκτες και θα γίνουν άλλες τόσες προσθήκες για να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο που να βοηθήσει την ομάδα να σταθεί άνετα στην κατηγορία».

Το μήνυμα προς τον κόσμο:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για την μέχρι τώρα συμπαράστασή του στην προσπάθειά μας και να τον καλέσω να βρίσκεται στο πλευρό μας και τη νέα αγωνιστική περίοδο στο δύσκολο πρωτάθλημα της Football League και να γίνονται κάθε μέρα και περισσότεροι».