Βαθμολογία

Συμβολική νίκη των Ιρακινών στη Μοσούλη

Συμβολική νίκη αναφορικά με την πρόοδο της εκστρατείας των ιρακινών δυνάμεων στη Μοσούλη κατάφερε σήμερα ο ιρακινός στρατός ο οποίος ανακοίνωσε ότι ανακατέλαβε το κατεστραμμένο τέμενος αλ Νούρι που πέρασε στα χέρια των τζιχαντιστών πριν από τρία χρόνια.

Ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Μπαγκντάντι βρισκόταν σε αυτό το τέμενος, στις 29 Ιουνίου 2014, όταν κήρυξε τη Μοσούλη το ντε φάκτο χαλιφάτο των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τον εαυτό του επικεφαλής της οργάνωσης. «Το κίβδηλο κράτος τους έπεσε», δήλωσε ο ταξίαρχος Γιαχία Ράσουλ στην ιρακινή κρατική τηλεόραση.

Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν το μεσαιωνικό τέμενος ηλικίας 850 ετών και τον διάσημο μιναρέ του αλ Χάντμπα πριν από μία εβδομάδα, όταν οι ιρακινές δυνάμεις άρχισαν να προωθούνται προς την περιοχή.

Οι ιρακινές αρχές αναμένουν οι συγκρούσεις να τερματιστούν τις επόμενες ημέρες, καθώς το ΙΚ βρίσκεται πλέον παγιδευμένο σε μερικές συνοικίες της Παλιάς Πόλης της Μοσούλης. Εν τω μεταξύ, το γραφείο του Ιρακινού πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι ανακοίνωσε χθες ότι εξέδωσε οδηγίες για την ολοκλήρωση της μάχης».

πηγή: skai.gr