Βαθμολογία

Ψηφίστηκε το μίνι αθλητικό νομοσχέδιο

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη (27/6) κατά πλειοψηφία επί της αρχής και κατ' άρθρο το αθλητικό νομοσχέδιο. Αυτό μεταξύ άλλων νομιμοποιεί την τακτική Γ.Σ. της ΕΠΟ, η οποία θα γίνει την Παρασκευή (30/6), μειώνει την εγγυητική επιστολή που καταθέτουν στην ΕΕΑ οι ΚΑΕ, κατηγοριοποιεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις «προς διευκόλυνση» της έκδοσης άδειας καταλληλότητας τους, παρατείνει τη λειτουργία της «κάρτας φιλάθλου» έως την 1/1/2018, ενώ αλλάζει από την έναρξη της σεζόν 2016-17 το καθεστώς εκκαθάρισης των ΑΑΕ μεταφέροντας στη νέα ΑΑΕ που θα δημιουργηθεί τα χρέη της προηγούμενης.

Επί της αρχής ψήφισαν «ναι» στο νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Ενωση Κεντρώων. «Όχι» ψήφισε η Χ.Α. και «παρών» η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Στο άρθρο 1, το οποίο έχει να κάνει με τη νομιμοποίηση της Γ.Σ. της ΕΠΟ, «ναι» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι, «όχι» η Χρυσή Αυγή και «παρών» Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Στο άρθρο 10, το οποίο ήταν για το καθεστώς εκκαθάρισης των ΑΑΕ, «ναι» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ «παρών» η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΚΚΕ.

Τέλος, πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε: «Θα το πω για τελευταία φορά. Σε συνεργασία με την FIFA πάμε για μία νέα μέρα στην ΕΠΟ. Χαίρομαι που παρά τις διαφωνίες στο τέλος της ημέρες συμφωνούμε ότι οι περισσότερες διατάξεις είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Σας καλώ να υπερψηφίσετε τις διατάξεις. Δεν επιδιώκουμε συγκρούσεις, αλλά συζήτηση. Τα προβλήματα είναι πολλά. Αναγνωρίζω ότι μπορεί να γίνονται και λάθη».