Βαθμολογία

Τα 30χρονα του άθλου των άθλων!!! (pics)

Μια ιστορική σεζόν είναι αυτή που θα ξεκινήσει για την ΑΕΛ καθώς θα συμπληρωθούν 30 χρόνια από την σεζόν 1987-1988, χρονιά κατά την οποία η ΑΕΛ έσπαγε το κατεστημένο και κατακτούσε το πρωτάθλημα Ελλάδος.

Με αφορμή το ιστορικό αυτό γεγονός η ΑΕΛ προγραμματίζει για τη νέα χρονιά κάποιες εκδηλώσεις αθλητικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και φιλανθρωπικού περιεχομένου, παράλληλα με την αγωνιστική διαδρομή της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:

Η φετινή αγωνιστική περίοδος 2017 - 2018, σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το κορυφαίο επίτευγμα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τον άθλο της Πρωταθλήτριας ΑΕΛ, που στην αενάως λαμπυρίζουσα αγωνιστική περίοδο 1987 - 1988, ανέβηκε στην ψηλότερη κορυφή, αυτή που ποτέ δεν κατακτήθηκε από άλλη ελληνική επαρχιακή ομάδα. Κι αν κάποτε ξαναγίνει αυτό, είναι βέβαιο ότι μόνον η ΑΕΛ θα μπορέσει να το πετύχει.

Τριάντα χρόνια λοιπόν συμπληρώνονται φέτος από το ξεκίνημα εκείνης της ολόχρυσης διαδρομής, η οποία άλλαξε τον ρου της ιστορίας και έκανε γνωστό το όνομα της Λάρισας στα πέρατα του κόσμου. Αυτοδίκαια συνεπώς η φετινή περίοδος 2017 - 2018, είναι περίοδος απότισης φόρου τιμής στους αδάμαστους "βυσσινί" Πρωταθλητές, αλλά και περίοδος ιστορικής επετειακής μνήμης.

Έτσι η ΠΑΕ ΑΕΛ αποφάσισε φέτος, παράλληλα με την αγωνιστική διαδρομή της ομάδας στο πρωτάθλημα, από αύριο (28-06-2017), ημέρα πρώτης συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τιμ, μέχρι και τη λήξη της περιόδου, (Μάιος 2018), να διοργανώσει μία σειρά αθλητικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, που θα είναι αφιερωμένες στα 30χρονα του άθλου των άθλων.

Μαζί με τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του τίτλου και τους χιλιάδες των συνοπαδών μας, που έζησαν ή θέλουν νοερά να συναισθανθούν εκείνη την αλησμόνητη ποδοσφαιρική διαδρομή, θα πορευτούμε ενωμένοι σαν μια μεγάλη "βυσσινί" γροθιά, ενισχύοντας την αγαπημένη μας ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και τιμώντας παράλληλα αυτούς που δόξασαν όσο κανείς άλλος την "Βασίλισσα του Κάμπου".