Βαθμολογία

Παραδοχή Κατρούγκαλου για τα μέτρα....

Στην ομολογία ότι τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση για νέες περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και τη δέσμευση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και λιτότητα μέχρι το 2060 είναι παράλογα και δεν υπήρχε λογική να ληφθούν προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Προσπαθώντας, ωστόσο, να εξισορροπήσει την παραδοχή του υποστήριξε ότι «τα εξισορροπήσαμε με τα αντίμετρα».

Κληθείς να σχολιάσει, δε, την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που φέρει το όνομά του ο κ. Κατρούγκαλος τη χαρακτήρισε ως «τον καλύτερο δυνατό συμβιβασμό» με «απόδειξη» γι' αυτό ότι, όπως είπε, «το ΔΝΤ ζήτησε να ανοίξει ξανά μετά την πρώτη αξιολόγηση».

«Τον εξουδετερώσαμε αυτό τον εκβιασμό αποδεχόμενοι παράλογα πράγματα τα οποία δεν υπήρχε λογική να ληφθούν και τα οποία εξισορροπήσαμε με τα αντίμετρα» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εργασίας.

Επέμεινε, ακόμα, ότι «οι μικρές συντάξεις που αντιστοιχούσαν σε μέσο μηνιαίο εισόδημα σε όλο τον επαγγελματικό βίο της τάξης των 1.000 ευρώ έχουν καλύτερη αντιμετώπιση με το σύστημά μου» επιχειρηματολογώντας ότι «οι συντάξεις είναι χαμηλές γιατί οι μισθοί είναι χαμηλοί» και υπερηφανευόμενος ότι «αυτό που έκανε ο νόμος μου είναι η ρήτρα ανάπτυξης όπως κάναμε και για το χρέος».

Ήταν ίσως γι' αυτό που ακόμα και το ακουστικό δεν... άντεξε όσα άκουσε από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και κάποια στιγμή βγήκε από τη θέση του με την αντίδραση του Γιώργου Κατρούγκαλου να θυμίζει σε πολλούς την μνημειώδη κίνηση του Γιώργου Γαλάτη να βάζει στο αυτί του το κορδόνι της φόρμας του. Ο κ. Κατρούγκαλος - οφείλουμε να παραδεχθούμε πάντως - επέδειξε καλύτερα αντανακλαστικά καθώς όχι μόνο έπιασε το ακουστικό στον αέρα αλλά κατάφερε την ίδια στιγμή να μην του πέσει το μικρόφωνο από τα χέρια αλλά να το φέρει κοντά στο στόμα του ως άλλος... τραγουδιστής!

πηγή: protothema.gr