Βαθμολογία

Στο πλευρό του Κατσάρα ο ΠΣΑΤ

Τη συμπαράστασή του προς τον Θεοδόση Κατσάρα εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου. Ο δημοσιογράφος δέχθηκε απειλές από κουκουλοφόρους στην πόλη της Καρδίτσας και ο ΠΣΑΤ με ανακοίνωσή του καταδίκασε το περιστατικό τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «με απειλές και λεκτικούς τραμπουκισμούς, δεν θα καταφέρουν να φιμώσουν την ανεξάρτητη πένα του συγκεκριμένου συναδέλφου, ούτε και την άποψη κανενός άλλου επαγγελματία αθλητικού συντάκτη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο το περιστατικό, που έλαβε χώρα στην πόλη της Καρδίτσας, τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης 22 Ιουνίου, όταν άγνωστοι κουκουλοφόροι απείλησαν το μέλος του Θεοδόση Κατσάρα.

Ο ΠΣΑΤ συμπαρίσταται στον συνάδελφο και διαμηνύει προς τους πάσης φύσεως ορατούς και αόρατους κουκουλουφόρους, πως με απειλές και λεκτικούς τραμπουκισμούς, δεν θα καταφέρουν να φιμώσουν την ανεξάρτητη πένα του συγκεκριμένου συναδέλφου, ούτε και την άποψη κανενός άλλου επαγγελματία αθλητικού συντάκτη.

Είναι βέβαιο ότι, αρκετοί σε αυτό τον τόπο δεν ανέχονται ούτε τον δημοσιογραφικό έλεγχο, ούτε και την δημοσιογραφική κριτική. Όλους αυτούς τους προειδοποιούμε πως οι αθλητικοί συντάκτες, δεν φοβούνται τις απειλές τους, θα εργάζονται όπως αρμόζει στην ιδιότητα τους και όπως επιτάσσει το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου βρίσκεται στο πλευρό του συναδέλφου Θεοδόση Κατσάρα και θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους το δικαίωμα του να ασκεί το δημοσιογραφικό του λειτούργημα ελεύθερα, χωρίς εκβιασμούς και απειλές.

Από τον ΠΣΑΤ».