Βαθμολογία

«Η Φ. Γεννηματά προετοιμάζει μία συνεργασία με τη ΝΔ»

Την άποψη ότι η Φώφη Γεννηματά προετοιμάζει συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, μετά την απόρριψη της πρόσκλησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία εξέφρασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και σχολιάζοντας τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά με την οποία απορρίπτει την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για προοδευτική συγκυβέρνηση μετά το τέλος των μνημονίων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε: «ο πιο σκληρός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ τι άλλο περισσότερο θα μπορούσε να πει; Δεν ξέρω εάν αυτό που λέει η κ. Γεννηματά ανταποκρίνεται στον δημοκρατικό κόσμο. Η κ. Γεννηματά αυτήν τη στιγμή, με αυτό που λέει, προετοιμάζει μία συνεργασία με τον κ. Μητσοτάκη».

Δεν μας εμπόδισαν οι ΑΝΕΛ να κάνουμε «αριστερά» πράγματα

Στο ερώτημα εάν ήταν λάθος η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σημείωσε μεταξύ άλλων «εγώ δεν θέλω ούτε να ωραιοποιώ τα πράγματα, ούτε να τα απαξιώνω. Δεν μας εμπόδισαν οι ΑΝΕΛ να κάνουμε ενδεχομένως πιο Αριστερά πράγματα στη συγκεκριμένη συγκυρία. Θα είναι άδικο να τους καταμαρτυρήσει κανείς κάτι τέτοιο, πολιτικά μιλάμε. Αυτήν τη στιγμή, δεν νομίζω ότι μας εμπόδισαν σε κάτι στη διακυβέρνηση οι ΑΝΕΛ. Από εκεί και πέρα, κάποια στιγμή τα πράγματα παίρνουν μία ισορροπία στην πολιτική, προ υπήρξαν αυτές οι δυσκολίες με τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ειπώθηκαν σκληρές κουβέντες και από εδώ και από εκεί, όμως στην πολιτική πρέπει να υπάρχει γενναιότητα. Να πούμε ότι έγιναν λάθη και έγιναν λάθη και από εδώ ακούστηκαν χαρακτηρισμοί που δεν έπρεπε να ακουστούν και από εκεί, αλλά εγώ νομίζω ότι πρέπει να τα δούμε με νηφαλιότητα και με ψυχραιμία τα πράγματα».

Πηγή: newpost.gr