Βαθμολογία

Χάος με τα σκουπίδια, νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει η κυβέρνηση

«Βουνά» σχηματίζουν τα σκουπίδια σε όλες τις περιοχές της χώρας, λόγω της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η κατάσταση είναι ανυπόφορη καθώς η θερμοκρασία αγγίζει υψηλές θερμοκρασίες, με τους κινδύνους για την υγεία να είναι πολλούς. Η κυβέρνηση επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση, η οποία πάει τη Δευτέρα (26/6) στη Βουλή.

«Μετά από τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, την Δευτέρα στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους που μέχρι τώρα απασχολούνταν στην καθαριότητα, θα προβλέπεται, μέσα από νέα σύμβαση, να απασχοληθούν μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του διαγωνισμού. Μιλάμε για διαγωνισμό ο οποίος θα γίνει με ευθύνη του ΑΣΕΠ», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης έπειτα από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (23/6).

«Θέλω επίσης, να πω ότι όσοι πίστευαν ότι με αφορμή το προσωρινό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να εισβάλουν ιδιωτικές εταιρίες στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, θα μας βρουν απέναντι.

Νομίζουμε ότι μετά τη σημερινή εξέλιξη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και θέλουμε να καλέσουμε την Ομοσπονδία των εργαζομένων, καθώς και την ΚΕΔΕ, ο καθένας από τη μεριά του, να συμβάλουν έτσι ώστε, πολύ γρήγορα, να ομαλοποιηθεί η κατάσταση», πρόσθεσε.

Η απάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Οι εργαζόμενοι ζητούν διευκρινίσεις για τη ρύθμιση. «Να μας καταθέσουν λεπτομερώς ποια ακριβώς είναι η νομοθετική πρωτοβουλία και να συναντηθούμε για να βρεθεί λύση. Οσα ξέρουμε μέχρι τώρα είναι μόνο κάποιες δηλώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχίσουν μέχρι την Τετάρτη (28/6), με την Πέμπτη (29/6) να έχει προκηρυχθεί νέα γενική 24ωρη Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα.