Βαθμολογία

Κεραμιδάς: «Να πετύχουμε το ακατόρθωτο!»

Ο Κώστας Κεραμιδάς αναφέρθηκε στην μέχρι στιγμής εξαιρετική πορεία της Εθνικής Γυναικών και τόνισε πως η «γαλανόλευκη» θα παλέψει για το... ακατόρθωτο κόντρα στην Τουρκία (22/6, 16:00).

Ο τεχνικός της Εθνικής Γυναικών μίλησε στον «Επικοινωνία 94 FM» και τόνισε αρχικά: «Το γυναικείο μπάσκετ δεν είναι σαν το αντρικό, όπου η πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό θεωρείται δεδομένη, οπότε από μόνο του το γεγονός ότι έχουμε ήδη προκριθεί είναι επιτυχία».

Σχετικά με την απουσία της Όλγας Χατζηνικολάου και της Ζωής Δημήτρακου, ανέφερε: «Χάσαμε το 40% της δυναμικότητας μας στην άμυνα και στην επίθεση! Αυτόματα όλα   άλλαξαν, πήγαμε σε παραδοσιακά σχήματα και αναγκαστήκαμε και κάναμε μία ανανέωση από μόνη της».

Για την εξαιρετική άμυνα της ομάδας, ο Κώστας Κεραμιδάς ανέφερε: «Είπαμε ότι αφού δεν μπορούμε να βάλουμε εύκολα καλάθι, τουλάχιστον δεν θα φάμε.Παίζουμε στα όρια του φάουλ. Αλλιώς δεν θα είχαμε τύχη σ’αυτό  το τουρνουά.Δουλέψαμε πάρα πολύ αυτό το διάστημα στην άμυνα και στα φιλικά αυτό μας ενδιέφερε. Ήταν κίνητρο για εμάς ότι οι άλλοι ήταν καλύτεροι από εμάς. Όποιος δεν ασχολείται με το γυναικείο μπάσκετ δεν γνωρίζει ότι δεν ανήκουμε στην ελίτ του ευρωπαϊκού  μπάσκετ. Οι νίκες απέναντι στη Ρωσία και τη Σερβία συνιστούν τεράστιες υπερβάσεις, όπως και το ότι κοιτάξαμε στα μάτια την Γαλλία».

Σχετικά με την σύνθεση της ομάδας, ανέφερε: «Το γεγονός ότι, με εξαίρεση τη θέση 3, είμαστε μία κοντή ομάδα, αυτό το έχουμε κάνει πλεονέκτημα. Αυτό μας κάνει να παίζουμε άμυνα, να παίζουμε τους αντιπάλους στα πόδια, μας κάνει πιο κινητικούς».

Κλείνοντας, ο Κώστας Κεραμιδάς ανέφερε: «Δεν πρέπει ποτέ να επιλέγεις αντίπαλο. Εμείς που δεν επιλέξαμε είμαστε στους 8 και αυτός που επέλεξε δεν είναι. Πλέον ο στόχος είναι κερδίσουμε την μάχη απέναντι στην πανίσχυρη Τουρκία και να πετύχουμε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ ξανά η Εθνική γυναικών».