Βαθμολογία

Η απάντηση Παναθηναϊκού για Μπεργκ

Για τα καλά στα χαρακώματα με τον Μάρκους Μπεργκ βγαίνει ο Παναθηναϊκός. Μετά την κατάθεση προσφυγής από τον Σουηδό, οι «πράσινοι» δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια και περνούν άμεσα στην αντεπίθεση.

Κάνουν λοιπόν αντι-καταγγελία στην πλευρά του παίκτη, την οποία βασίζουν σε δυο επίπεδα: Αφενός ότι είναι καλυμμένος σε οικονομικό επίπεδο και αφετέρου ότι ενήργησε παράνομα συζητώντας με την Αλ Αΐν ενόσω δεσμεύεται με συμβόλαιο. Όσον αφορά στο πρώτο σκέλος, ο Παναθηναϊκό ενημερώνει ότι ο Μπεργκ δεν έχει δικαίωμα προσφυγής, από τη στιγμή που του πλήρωσε τις προηγούμενες μέρες ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που του όφειλε.

Διότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποια ληξιπρόθεσμη οφειλή στον Σουηδό, ενώ έχει περιθώριο μέχρι τις 30/6 να του καταβάλλει και το τελευταίο μέρος που αφορά στη δόση Μαΐου και φτάνει περίπου τις 250.000 ευρώ. Όσο για τον έτερο σκέλος της αντι-καταγγελίας, το «τριφύλλι» τονίζει ότι ο Μπεργκ δεν είχε κανένα δικαίωμα να διαπραγματευτεί με την Αλ Αΐν από τη στιγμή που δεν είχε ενημερωθεί και δεν είχε δώσει σχετική άδεια ο σύλλογος. Ζητά λοιπόν διακοπή συμβολαίου στον παίκτη και να αποζημιωθεί οικονομικά.

Όπως είναι ξεκάθαρο μετά απ’ όλα αυτά, το χάσμα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Μπεργκ είναι αγεφύρωτο και δεν υπάρχει πλέον καμία πιθανότητα να ξαναφορέσει την πράσινη φανέλα. Τα πάντα λοιπόν για την κατάληξη της σχέσης των δυο πλευρών θα αποφασιστούν από τη FIFA, η απόφαση της οποίας ωστόσο θα κάνει καιρό να εκδοθεί.

Κάτι που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να περιμένει για να δικαιωθεί και να λάβει χρήματα από την μετακίνηση του Μπεργκ, αλλά και ότι ο ίδιος ο παίκτης δεν θα μπορεί να εκδώσει δελτίο ως τότε και το μόνο που θα μπορεί να κάνει στην Αλ Αΐν θα είναι προπονήσεις.