Βαθμολογία

Σίριαλ με Μπεργκ στον Παναθηναϊκό

Για συμφωνία του Μάρκους Μπεργκ με την Αλ Αΐν κάνουν λόγο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάτι που από τον Παναθηναϊκό δηλώνουν άγνοια.

Ο Σουηδός στράικερ, βάσει των όσων ακούγονται, έχει συμφωνήσει σε όλα με τους εμίρηδες και θα αποτελέσει παρελθόν από το "τριφύλλι", με το deal της συμφωνίας να είναι "χρυσοφόρο" για την αθηναϊκή ομάδα. Αυτό προβλέπει συμβόλαιο για 2+1 χρόνια έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, συν το 15% που είναι το ποσοστό που διατηρεί ο Μπεργκ για το ποσό μεταγραφής του.

Πιο συγκεκριμένα οι "πράσινοι" θα βάλουν στα ταμεία τους πάνω από 5.5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πάνε για κάλυψη διαφόρων τρυπών στην ομάδα, αλλά και για μεταγραφές.

Πάντως αυτό που ενοχλεί τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό, είναι η στάση του Σουηδού ο οποίος δεν απαντά στις κλήσεις που του γίνονται προκειμένου να διελευκανθεί το τοπίο, ενώ ο μόνος που απάντησε ήταν ο μάνατζερ του παίκτη που δήλωσε ότι έγινε μόνο κρούση από τους Άραβες.

Για το όλο θέμα θέση πήρε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία τονίζει ότι δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια για την πώληση του 30χρονου φορ και ότι επιθυμία της είναι να παραμείνει στην ομάδα και να κλείσει στο "τριφύλλι" την καριέρα του.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια για την πώληση του Μάρκους Μπεργκ, ούτε γνώριζε τις επαφές του ποδοσφαιριστή με ενδιαφερόμενες ομάδες. Ως γνωστόν με τον Μάρκους υπάρχει εν ισχύ συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό έως τον Ιούνιο του 2019. Κατανοούμε την πιθανή επιθυμία του ποδοσφαιριστή να αποκομίσει σε αυτή τη φάση της καριέρας του κάποιο σημαντικό οικονομικό όφελος.

Ο Παναθηναϊκός δεν σκοπεύει να σταθεί εμπόδιο στις προσπάθειες του Μάρκους, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα ικανοποιηθούν οι απόλυτα λογικές απαιτήσεις του συλλόγου. Αν και αυτονόητο, επιθυμούμε να επισημανθεί ότι σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει να συμπορεύεται με τον Μάρκους μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Όμως εάν οικονομικοί, οικογενειακοί και άλλοι λόγοι τον ωθούν σε άλλη επιλογή για την καριέρα του, εμείς θα το σεβαστούμε.

Ο Μάρκους ήταν, είναι και εφόσον το επιθυμεί και ο ίδιος θα παραμείνει ηγέτης του Παναθηναϊκού».