Βαθμολογία

Το προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του Πανιώνιου

Θεωρητικά βατό έργο θα έχει ο Πανιώνιος στον στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αναμετρηθεί με μία εκ των Σιράκ από την Αρμενία ή Γκόριτσα από τη Σλοβενία.

ΣΙΡΑΚ

Η Σιράκ κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της χώρας της, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο. Δεν έχει καταφέρει ποτέ να παίξει παραπάνω από δύο γύρους στην Ευρώπη την ίδια σεζόν.

Ιδρύθηκε το 1958, έχει χρώματα το πορτοκαλί και το μαύρο, ενώ έδρα της είναι το «Γκιούμρι Σίτι Στάντιουμ», που δεν χωρά ούτε καν 3.000 θεατές. Προπονητής είναι ο Αρμένιος Βάρνταν Μπιχατσιάν και το ρόστερ της αποτελείται κατά βάση από γηγενείς με εξαίρεση έναν Σέρβο, έναν Ρώσο, δύο Νιγηριανούς, έναν Καμερουνέζο και δύο Ιβοριανούς.

ΓΚΟΡΙΤΣΑ

Η Γκόριτσα κατέλαβε την δεύτερη θέση στη πατρίδα της, ενώ έχει κατακτήσει τέσσερις φορές, με τελευταία το 2006. Ομάδα με παρελθόν από ελληνικές ομάδες καθώς είχε αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Με το "τριφύλλι" είχε κοντραριστεί στον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την σεζόν 1999-2000 γνωρίζοντας δυο ήττες με 1-0 στην έδρα της και 2-0 στην Αθήνα. Την σεζόν 2004-2005 είχε αντιμετωπίσει την ΑΕΚ από την οποία επίσης αποκλείστηκε, όμως το πάλεψε, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της και γνώρισε την ήττα με 1-0 στο ΟΑΚΑ.

Χρώματά της είναι το γαλάζιο και το άσπρο, ενώ ιδρύθηκε το 1947 και μετονομάστηκε το 2003 σε Νόβα Γκόριτσα. Έδρα της είναιο το ομώνυμο γήπεδο με 3.100 θεατές. Προπονητής της είναι ο Μίραν Σρέμπρνιτς, ενώ στο ρόστερ έχει αποκλειστικά γηγενείς με εξαίρεση δύο Νιγηριανούς, έναν Βόσνιο και έναν Κροάτη.