Βαθμολογία

Αμανατίδης: «Μπορούμε να πάμε για τον τίτλο»

Πεπεισμένος πως τα Τρίκαλα τη νέα σεζόν μπορούν να πάρουν την άνοδο προς τη Σούπερ Λίγκα και μάλιστα να κόψουν πρώτα το νήμα είναι ο Περικλής Αμανατίδης σε περίπτωση που γίνουν 3-4 μεταγραφές.

Ο κόουτς των Θεσσαλών πιστεύει πολύ στην ομάδα του και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του στον Sport24 Radio 103,3, στον οποίο μίλησε ακόμη για το φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και τις πολλές δυσκολίες που είχε, όπως και για τις εξελίξεις στα διοικητικά του ΑΟΤ. Αναλυτικά:

Αρχικά είπε: «Πριν από εμένα ήταν στα Τρίκαλα ένας αξιόλογος προπονητής, ο Αλέκος Βοσνιάδης. Πέντε ομάδες είχαν δημιουργήσει ρόστερ και δυναμική που ήταν ικανά να τους οδηγήσουν στην άνοδο. Τα Τρίκαλα ήταν η πιο τρανταχτή περίπτωση που αδίκησε τον εαυτό της. Ο καταλυτικός παράγοντας ήταν η ποιότητα του έμψυχου δυναμικού. Δεν είχα τίποτα να χάσω και προσπάθησα να πάρω πράγματα. Στον πρώτο γύρο είχαν χρησιμοποιηθεί 39 παίκτες, τέσσερις τερματοφύλακες.

Εγώ εμπιστεύτηκα λιγότερους παίκτες. Δημιούργησα ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης. Κάναμε μόνο μία ήττα και αυτή στην Ελευσίνα, όπου δεν περίμενε κανένας. Βάλαμε 43 γκολ και δεχτήκαμε 3. Αν δεν αξιολογηθούν σωστά οι παίκτες, θα γίνει αποδόμηση του ρόστερ. Τότε θα λέμε ότι έγινε μια καλή χρονιά, χωρίς σημασία. Αυτή η ομάδα έχει κορμό 14 παικτών και μόνο με τέσσερις προσθήκες μπορεί να πάρει πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να πω στην τσέπη κανενός επιχειρηματία, από την άλλη, είμαι προπονητής. Είναι μοναδική ευκαιρία για τα Τρίκαλα να επιμείνουν».

- Για το αν είναι δίκαιη η άνοδος για Απόλλωνα και Λαμία: «Στην Ελλάδα πρέπει να αποφασίσουμε, θα μπορούμε να πούμε την άποψή μας χωρίς να δεχτούμε bullying για το τι λέμε, για να μην κλείνουμε πόρτες, ή θα λέμε την αλήθεια; Ο Απόλλων έκανε γεμάτη ομάδα και ήταν σταθερός. Σε όσα ματς δεν κέρδισε, τα πάλεψε. Είχε καλούς ξένους, καλό τερματοφύλακα. Είχε και καλούς προπονητές, και ο Σπανός και ο Μάντζιος. Το πρωτάθλημα αυτό έχει και παθογένειες.

Σε 17 παιχνίδια κάναμε 15 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα και δεν πλησιάσαμε καν τους δύο πρώτους. Αυτό πώς γίνεται; Ξαφνικά έκαναν οι άλλες ομάδες την ίδια πορεία; Και ο ΟΦΗ ανάλογη πορεία με εμάς έκανε. Δεν ακούμπησε ούτε αυτός. Έγινε ένα πρωτάθλημα που από ένα σημείο και μετά, οι νίκες έγιναν εύκολες για όλους. Ειδικά για αυτούς που ήταν μέσα στους στόχους. Αν τα πρωταθλήματα γίνουν πιο αληθινά και πιο αμφίρροπα, τότε θα μπορώ να απαντήσω με μεγαλύτερη ακρίβεια για το αν ήταν δίκαιη η άνοδος των ομάδων. Ήταν δίκαια η σύμφωνα με την πορεία που έκαναν».

- Για το αν ήταν σκληρό πρωτάθλημα: «Πόσο σκληρό είναι όταν δύο ομάδες αποχωρούν; Οι πέντε ομάδες φυτοζωούν και οι οκτώ παρακαλάνε στην Ένωση για έσοδα. Αν δείτε την ιστορία της Football League, αυτό γίνεται κάθε χρόνο και χειρότερο. Παλαιότερα δίνονταν 400.000 ευρώ επιχορήγηση. Ή τέλος πάντων να πουν κάτι άλλο: Ξεχάστε τις επιχορηγήσεις, μηδέν. Φτιάξτε τις ομάδες σας με νέους παίκτες. Ψάξτε στις αλάνες και ελάτε να φτιάξουμε από την αρχή το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά να το ξέρουμε από την αρχή αυτό όλοι. Έχουμε φτάσει στο μηδέν, ας γίνει αυτό το μοντέλο. Να πάμε στην αλάνα να βρούμε παίκτες. Γεμάτη ταλέντα είναι η Ελλάδα. Αυτός ο αναθεματισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου, ότι δεν είναι καλό, ότι οι παίκτες είναι μέτριοι, ότι η Εθνική δεν μπορεί, είναι μεγάλος μύθος. Είμαστε χώρα 10 εκατ., με εξαιρετική Εθνική ομάδα. Έχουμε καλούς προπονητές που δεν αναδεικνύονται. Έχουμε ομάδες που πάνε καλά στο Europa League».

- Για το αν τη νέα σεζόν ο στόχος του ΑΟΤ είναι η άνοδος: «Την απάντηση τη δίνει η βαθμολογία. Είναι σίγουρο ότι μπορούμε να πάμε για τίτλο. Με 3-4 προσθήκες αν διατηρηθεί ο κορμός, πώς μπορεί να σταματήσει αυτή η ομάδα; Με ακούτε σίγουρο, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Δεν θεωρώ βέβαια τίποτα σίγουρο και μπορεί να μην μείνω ούτε εγώ στα Τρίκαλα. Δεν έχω κάποια συμφωνία ούτε εγώ, ούτε οι παίκτες. Θα γίνει αλλαγή ιδιοκτησιακού, που μπορεί να επηρεάσει, μπορεί και όχι. Η επιθυμία μου είναι να το ξέρω άμεσα. Δεν νομίζω ότι έτσι θα γίνει, θα καθυστερήσει και θα επηρεάσει».

-Για το αν είναι ικανοποιημένος με τον κόσμο και πώς θα είναι η κατάσταση αν πάει για άνοδο η ομάδα: «Το γήπεδο του ΑΟΤ θα ζήσει μεγάλες στιγμές. Στη Θεσσαλία υπάρχει λατρεία για το ποδόσφαιρο. Έχει ποδοσφαιρική παιδεία ο κόσμος των Τρικάλων».

-Για το αν ανέβει η ομάδα, αν μπορεί να σταθεί στη Super League: «Η ΑΕΛ ανέβηκε στη Super League, δυσκολεύτηκε, αλλά έμεινε. Ο Βόλος μπορεί να σηκώσει ομάδα. Ο ΟΦΗ, ο Άρης να επιστρέψουν. Μπορούμε να κάνουμε ωραίο πρωτάθλημα με ομάδες της περιφέρειας. Να πιστέψουμε στον Έλληνα παίκτη, μπορεί να κάνει πολλά. Να φέρουμε καλούς ξένους. Σαν λαός έχουμε προτερήματα. Οξυδέρκεια στο μυαλό και ποιότητα. Αυτή είναι η άποψή μου και αυτή υποστηρίζω».