Βαθμολογία

Κανονικά τη Δευτέρα οι Πανελλαδικές στη Λέσβο

Μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το υπουργείο Παιδείας είχε αναστείλει μέχρι νεοτέρας τις Πανελλαδικές εξετάσεις στη Λέσβο.

Με ανακοίνωσή του, την Παρασκευή (16/6), το υπουργείο ανακοίνωσε την συνέχιση των εξετάσεων το νησί την Δευτέρα (19/6). Η απόφαση πάρθηκε μετά την έγγραφη διαβεβαίωση της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» ότι τα σχολικά συγκροτήματα που λειτουργούν ως Εξεταστικά Κέντρα είναι ασφαλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας: «Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων μετά την έγγραφη διαβεβαίωση της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. ότι τα σχολικά συγκροτήματα στη Λέσβο που λειτουργούν ως Εξεταστικά Κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ασφαλή, ανακοινώνει ότι οι εξετάσεις θα συνεχιστούν κανονικά από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, σύμφωνα με το Πρόγραμμα.

Επίσης θα μεριμνήσει ώστε οι εξ αναβολής εξετάσεις να διενεργηθούν στο τέλος της παρούσας περιόδου σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν στις ερχόμενες ημέρες.

Υπογραμμίζεται ότι λόγω της έκτακτης κατάστασης που δημιουργήθηκε από τον σεισμό , το Υπουργείο θα αναλάβει την απαραίτητη νομοθετική πρωτοβουλία για την εισαγωγή των υποψηφίων των περιοχών που επλήγησαν, με επιπλέον ποσοστό στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».