Βαθμολογία

Κουρμπανάς: «Τιμή για μένα να είμαι στον Πανηλειακό...»

Στη Γ' Εθνική θα πάρει μέρος ο Πανηλειακός τη νέα σεζόν κι έχει μεγάλες βλέψεις, όπως αποδεικνύει η πρόσληψη του Νίκου Κουρμπανά στην τεχνική ηγεσία. Από την πλευρά του, ο έμπειρος προπονητής, μιλώντας στις εφημερίδες «Πατρίς» και «Πρωινή», δήλωσε πως είναι τιμή για εκείνον να καθίσει στον πάγκο της ομάδας του Πύργου, ενώ υπογράμμισε πως ο στόχος είναι να καθιερωθεί εκ νέου ο σύλλογος στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες.

«Είναι τιμητικό για έναν προπονητή να έχει πρόταση από τον Πανηλειακό. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Πανηλειακού για την πρόταση που μου έκανε. Ο Πανηλειακός έχει μια πολύ βαριά φανέλα και είναι τιμή για μένα που θα είμαι φέτος στην ομάδα.

Είδα ότι με ήθελαν πολύ και αυτό μέτρησε. Μίλησα με σοβαρούς ανθρώπους και είπαμε να πορευτούμε με σιγανά αλλά σταθερά βήματα, ώστε η ομάδα να καθιερωθεί. Όχι βέβαια να καθιερωθεί σαν όνομα, αφού ο Πανηλειακός είναι μεγάλο όνομα στην κατηγορία, αλλά να καθιερωθεί με την έννοια του ότι έλειπε τόσο καιρό από τις εθνικές κατηγορίες.

Το έργο που θα έχουμε μπροστά μας δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αφού υπάρχουν νέα δεδομένα στη Γ' Εθνική, αλλά εμείς με σκληρή δουλειά πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή παρουσία. Αυτός είναι και ο βασικός μας στόχος. Θα προσπαθήσουμε με σκληρή δουλειά να φτιάξουμε μια καλή ομάδα, που θα είναι ανταγωνιστική και θα παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Θέλουμε και πάλι ο Πανηλειακός να καθιερωθεί στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες και να τον χαίρονται οι φίλαθλοί του. Θα είναι ένα περίεργο πρωτάθλημα εφόσον υποβιβάζονται τόσες πολλές ομάδες. Και δύσκολα θα μπορεί κανείς να προσδιορίσει από τώρα τους στόχους του σαν ομάδα. Πρέπει πρώτα να φτιάξουμε το ρόστερ μας και εν συνεχεία να δούμε τη γενικότερη δυναμική του ομίλου», είπε ο Κουρμπανάς.

Και πρόσθεσε σχετικά με το ρόστερ που θα έχει ο Πανηλειακός: «Η ομάδα για να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα θέλει πολλή και σκληρή δουλειά. Και σίγουρα θα γίνουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, αφού θα έρθουν και φυσικά θα αποχωρήσουν αρκετά παιδιά. Έχω δει ως τώρα από την περυσινή ομάδα, σε βίντεο, τα ματς του Κυπέλλου Ερασιτεχνών με την Καλαμάτα και το Καταστάρι και δυο ματς πρωταθλήματος Ηλείας. Έχω λοιπόν κάποια εικόνα, όχι όμως σε απόλυτο βαθμό.

Από το σημερινό δυναμικό δεν γίνεται να μείνουν όλοι οι παίκτες. Πιθανόν να μείνουν περίπου 10-12 ποδοσφαιριστές από τους υπάρχοντες και θα πρέπει να έχουμε συνολικά στο ρόστερ 23-24 παίκτες. Αυτό το λέω σαν αρχική προσέγγιση, καθώς είναι κάτι που θα το δούμε διεξοδικά στη συνέχεια.

Θα κοιτάξουμε για Ηλείους παίκτες προκειμένου να ενισχύσουμε το ντόπιο στοιχείο αλλά θα αποκτήσουμε φυσικά και κάποιους μη Ηλείους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να ψάξουμε με ηρεμία και να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη στις επιλογές μας. Θα δουλέψουμε με ηρεμία και πειθαρχία, αλλά και με υπομονή. Στοιχείο πολύ απαραίτητο και αυτό. Και θα κάνουμε συνολικά το καλύτερο δυνατό για να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι με την παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα».