Βαθμολογία

Το δεύτερο βήμα..... (video)

Την ομάδα της Ισπανίας αντιμετώπιζε σαν σήμερα (16/6) πριν από δεκατρία χρόνια η εθνική μας ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας.

Η Γαλανόλευκη μετά την νίκη κόντρα στους διοργανωτές στη πρεμιέρα αντιμετώπιζε τους "φούριας ρόχας" με στόχο ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα στο δρόμο της πρόκρισης στα προημιτελικά.

Η Εθνική αντιμετώπιζε την κορυφαία φουρνιά των Ίβηρων, αυτή η οποία σάρωσε τα πάντα στις επόμενες διοργανώσεις με ένα Μουντιάλ (2010) και δυο Euro (2008, 2012). Παίκτες όπως ο Πουγιόλ, ο Κασίγιας, ο Ραούλ, ο Μοριέντες, ο Χοακίν απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τους πρώτους να ψάχνουν και μια μίνι εκδίκηση για το 0-1 της Σαραγόσα που τους ανάγκασε να περάσουν από την ψυχοφθόρο διαδικασία των μπαράζ για να βρεθούν στη γειτονική τους Πορτογαλία.

Οι Ίβηρες μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και ήδη από τα πρώτα λεπτά πίεζε την εστία της Ελλάδας με στόχο το γκολ με τον Νικοπολίδη και την άμυνα να κρατούν μέχρι το 28' όταν ο Μοριέντες με ένα έξοχο σουτ έκανε το 1-0. Στην επανάληψη η ομάδα του Ρεχάγκελ μπήκε καλύτερα προσπάθησε να ισορροπήσει και απείλησε με κάτι σουτ του Ζαγοράκη και του Χαριστέα. Ο Γερμανός τεχνικός με κίνηση ματ πέρασε στο παιχνίδι τον Τσιάρτα. Αυτό ήταν. Ο Ναουσαίος μέσος με την πάσα διαβήτη έκανε αυτό που ήθελε ο Ρεχάγκελ. Και έτσι στο 66' ο Τσιάρτας με μια μαγική μπαλιά βρήκε τον Χαριστέα και ο τελευταίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στα υπολοιπόμενα λεπτά άλλοτε ο Νικοπολίδης και άλλοτε η ελληνική άμυνα απομάκρυναν κάθε κίνδυνο και έτσι το φινάλε στο γήπεδο της Μποαβίστα βρήκε την Ελλάδα να έχει τέσσερις βαθμούς και να είναι πλέον φαβορί για την πρόκριση, ενώ οι Ισπανοί θα έπρεπε να σκεφτούν το τρόπο να επικρατήσουν των Πορτογάλων προκειμένου να μην τους απασχολεί το δικό μας αποτέλεσμα με την Ρωσία.

">http://

Ισπανία (Ινιάκι Σάεθ): Κασίγιας, Πουγιόλ, Ελγκέρα, Μαρτσένα, Ραούλ Μπράβο, Αλμπέρδα, Μπαράχα, Ετσεμπερία (46' Χοακίν), Βιθέντε, Ραούλ (80' Τόρες), Μοριέντες (65' Βαλερόν).

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Καψής, Φύσσας (86' Βενετίδης), Ζαγοράκης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (53' Τσιάρτας), Γιαννακόπουλος (49' Νικολαίδης), Βρύζας, Χαριστέας.

Α.Ρ.