Βαθμολογία

Χριστοβασίλης: «Να διεκδικούμε την Ευρώπη κάθε χρόνο»

Συνέντευξη έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (13/6) ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης στην οποία αναφέρθηκε στη χρονιά που πέρασε και σε αυτή που θα έρθει.

Ο ισχυρός άνδρας του «Άγιαξ» της Ηπείρου αφού αναφέρθηκε στην πορεία της περσινής σεζόν, τόνισε ότι οι Ηπειρώτες μπορούν να διεκδικούν κάθε χρόνο την έξοδο στην Ευρώπη, αν και ανέφερε τις δυσκολίες του πρωταθλήματος, ενώ μεταγραφικά δήλωσε ότι ο ΠΑΣ θα κάνει πέντε με έξι μεταγραφές. Παράλληλα ανέφερε ότι οι Ακόστα και Λίλα θα αποτελέσουν παρελθόν.

Ο κ. Χριστοβασίλης αναφέρθηκε και στα έργα του γηπέδου τα οποία θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους και το εθνικό στάδιο της ηπειρωτικής πρωτεύουσας θα είναι έτοιμο το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα:

«Η πορεία ήταν θετική, είμαστε για 6η συνεχόμενη χρονιά στη Super League και είναι ικανοποιητικό να είμαστε στην 8άδα κάθε χρόνο. Ο κόσμος ζητάει πάντα το καλύτερο, βέβαια, και καλά κάνει».

Σχετικά με τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις δήλωσε:

«Με τη νέα χρονιά αποχωρούν κάποιοι ποδοσφαιριστές από την ομάδα μας. Ο Κούτρης θα πάει στον Ολυμπιακό, οι Λίλα και Ακόστα απέρριψαν τις προτάσεις που τους καταθέσαμε και θεωρούνται παρελθόν. Από εκεί και πέρα η ομάδα θα ενισχυθεί με 5-6 παίκτες. Πιστεύουμε ότι η ομάδα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση τη νέα σεζόν. Από πλευράς τεχνικού τιμ παραμένουν όλοι. Ο Πετράκης παραμένει για 4η χρονιά. Είναι ένα από τα λίγα ρεκόρ της ομάδας».

Για τους στόχους του ΠΑΣ Γιάννινα την σεζόν 2017-2018 ανέφερε:

«Κάθε χρόνο θέλουμε να παίζουμε Ευρώπη, αλλά θα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, 3 θα πέφτουν απευθείας και ο 4ος θα παίζει μπαράζ με τον 2ο της Β’. Οι θέσεις 1-6 θα έχουν μπαράζ για πρωταθλητή και Ευρώπη. Ο ΠΑΣ θέλουμε να σωθεί πρώτα, γιατί πέφτουν πολλοί, και θα κοιτάξουμε μετά να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Αναφορικά με τα έργα στο «Ζωσιμάδες» είπε:

«Κάνουμε διορθωτικές κινήσεις αγωνιστικά και πραγματοποιούμε και το φτιάξιμο του γηπέδου που θα ξεκινήσει αύριο ή μεθαύριο οριστικά. Το πρώτο 10ημερο του Αυγούστου θα είναι έτοιμο. Το γήπεδο ξεκινάει και γίνεται με τη συνεργασία Super League ως εγγυητή στον εργολάβο. Ο ΠΑΣ θα πληρώσει, όμως το έργο. Σε βάθος 10 μηνών θα κάνουμε την αποπληρωμή. Η ΠΑΕ θα πληρώνει παράλληλα και ποσοστό από τα ενοίκια. Η καθυστέρηση στα έργα υπήρξε επειδή έληξε η θητεία του Δ.Σ. του ΠΕΑΚΙ και πρέπει να οριστεί νέα για να υπογράψει νέα σύμβαση. Με τη νέα διοίκηση θα υπογράψουμε 5ετή σύμβαση και σε αυτό το βάθος των 5 ετών θα κάνουμε και την απόσβεση του κόστους του έργου του γηπέδου».